Nieuws van het Amsterdams MuntKantoor

Bent u benieuwd naar het meest recente nieuws uit de muntenwereld? Op deze pagina vindt u alle nieuwsberichten van het Amsterdams MuntKantoor. Ook kunt u hier terecht voor de nieuwsbrieven die wij wekelijks versturen naar duizenden muntenverzamelaars die zich geabonneerd hebben op onze e-mail nieuwsbrief.

Frankrijk herdenkt Napoleon Bonaparte met speciale munt

(Leestijd: 1 minuut)

Aan het begin van de negentiende eeuw behoorde een groot deel van Europa tot het Franse Keizerrijk van Napoleon Bonaparte. Ook het huidige Nederland. Na het verliezen van de Slag bij Waterloo werd Napoleon echter verbannen naar het afgelegen eiland Sint Helena, waar hij in 1821 overleed.

Om zijn 200ste sterfdag te herdenken heeft het Franse munthuis Monnaie de Paris een officiële 10 Euro verzamelaarsmunt van puur zilver geslagen. Zoals vaak het geval is met zilveren Euromunten die Frankrijk uitgeeft, is deze Napoleon-munt in korte tijd uitverkocht. Echter is het ons gelukt om 25 exemplaren over te nemen van een Duitse handelaar die er teveel had ingekocht.

Indien u de schaarse herdenkingsmunt in Proof kwaliteit wilt bemachtigen, adviseren wij u direct te reageren. Meestal is de interesse in de Franse munten die wij aanbieden zeer groot en ontvangen wij veel meer dan 25 aanvragen. Klik daarom snel hier om naar uw reserveringsformulier te gaan en uw bestelling te plaatsen.

Lees meer...

Officiële Herdenkingsmunt voor het Jeugdjournaal nu verkrijgbaar

(Leestijd: 1 minuut)
Officiële Herdenkingsmunt voor het Jeugdjournaal nu verkrijgbaar

Het moment waar veel verzamelaars op hebben gewacht is daar. Het ontwerp van de tweede officiële Nederlandse Herdenkingsmunt van 2021 is onthuld! Deze nieuwe munt wordt in opdracht van het Ministerie van Financiën uitgegeven ter ere van het Jeugdjournaal, dat veertig jaar bestaat.

Het speciale wettige betaalmiddel wordt geslagen in verschillende kwaliteiten. Zo is er voor elk wat wils. Echter wordt elke kwaliteit gekenmerkt door een zeer strikt gelimiteerde oplage. Van de waardevolle Goud Proof munt worden bijvoorbeeld maximaal 1.000 exemplaren uitgegeven!

Vanwege de lage oplage verwacht men dat verschillende verzamelkwaliteiten snel uitverkocht raken. Dat is bij veel 5 Euro munten het geval geweest, waaronder de tweede Herdenkingsmunt van 2020. Klik daarom nu hier en vul uw bestelformulier in om uw Jeugdjournaal Vijfje direct te reserveren.

Lees meer...

Een nieuw monument ter herdenking van de Holocaust

(Leestijd: 1 minuut)
Een nieuw monument ter herdenking van de Holocaust

In september 1945 kwam er eindelijk een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Het is dan ook toepasselijk dat onze Koning juist deze maand, vanmiddag om precies te zijn, een indrukwekkend nieuw Oorlogsmonument onthult. Met het monument worden ruim 102.000 Nederlandse Holocaustslachtoffers zonder graf herdacht.

Hieruit blijkt wederom dat de Tweede Wereldoorlog, 76 jaar na de bevrijding, nog steeds erg leeft in ons land. Dat hebben wij ook gemerkt toen wij een overweldigend aantal reserveringen voor deze uitgifte in ontvangst mochten nemen. De vraag was zelfs groter dan het aanbod.

Gelukkig hebben onze experts een aantal extra exemplaren kunnen verkrijgen. Hierdoor heeft u nu ook een kans om de gewilde uitgifte te bemachtigen. Vanwege de onthulling van het nieuwe monument ontvangt u bovendien tijdelijk een eenmalige korting van 67%. Klik hier om rechtstreeks naar het formulier te gaan en uw exemplaar zeer voordelig af te roepen.

Lees meer...

Unieke munt van Sterling zilver & Nordic Gold

(Leestijd: 1 minuut)
Unieke munt van Sterling zilver & Nordic Gold

Zoals u weet, doen onze experts elke week hun best om u te voorzien van een bijzondere munt waarmee u uw verzameling kunt verrijken. Ik ben blij te kunnen melden dat het weer is gelukt. Het wettige betaalmiddel uit Luxemburg dat u kunt reserveren heeft een ring van schitterend Sterling zilver met in het midden een kern van Nordic Gold. Deze combinatie ziet u niet vaak!

Op uw nieuwe munt is de Europese Boomkikker afgebeeld. Deze diersoort was bijna uitgestorven in Nederland, maar gelukkig gaat het nu iets beters met de boomkikker. Indien u meer wilt weten, lees dan vooral de representatieve blisterverpakking waarin de munt wordt geleverd.

Helaas heeft onze klantenservice vorige maand meerdere malen verzamelaars teleur moeten stellen. Zij reageerden te laat, waardoor de aangeboden munten al waren uitverkocht. De beschikbaarheid van deze unieke Luxemburgse 5 Euro is helaas ook beperkt. Zorg dat u op tijd bent en vul snel hier uw formulier in.

Lees meer...

Een mijlpaal in het leven van de Kroonprinses

(Leestijd: 1 minuut)
Een mijlpaal in het leven van de Kroonprinses

Over een paar maanden wordt Prinses Amalia 18 jaar! Dat is een belangrijke mijlpaal, kroonprinses of niet, en iets om te vieren. Daarom proberen wij af en toe een toepasselijke aanbieding voor u te hebben. Hiervoor houden onze numismaten de muntenmarkt scherp in de gaten. Zo wisten wij vorige maand een aantal exemplaren van deze speciale Nederlandse muntset bemachtigen.

Het is niets minder dan de officiële Euro-Geboorteset uit geboortejaar van onze prinses. Een leuk cadeau voor jongeren die, net zoals de prinses, binnenkort hun 18e verjaardag vieren. Maar schroom niet om het bestelformulier in te vullen als u uw eigen verzameling munten wilt completeren.

Elk exemplaar heeft uiteraard een uitvoerige kwaliteitscontrole ondergaan. U kunt er dan ook op vertrouwen dat uw Euro-Geboorteset in een uitstekende staat verkeerd. Houd er wel rekening mee dat er slechts 18 beschikbaar zijn. Klik daarom snel hier om de schaarse set te bestellen!

Lees meer...

Maak kennis met de Koning Willem-Alexander & Koningin Máxima Collectie

(Leestijd: 1 minuut)
Maak kennis met de Koning Willem-Alexander & Koningin Máxima Collectie

Op 30 maart 2001 vond een historisch moment plaats. De toenmalige Koningin Beatrix kondigde de verloving van Prins Willem-Alexander en Máxima aan. Daarbij maakte ons land officieel kennis met de Argentijnse die de harten van de Nederlanders in korte tijd zou veroveren.

Ter viering van het twintigste jubileum van de verloving is er een Koninklijke Herdenkingsuitgifte geslagen. Eén exemplaar van deze officiële Verlovingsuitgifte is tijdelijk op uw naam gereserveerd. Met de kortingscode 2134EM2521 ontvangt u bovendien een speciale Jubileumkorting van 50%!

Vanwege de verwachte interesse in de Verlovingsuitgifte wordt uw exemplaar slechts drie dagen voor u vastgehouden. Daarna krijgen andere verzamelaars een kans en kunnen wij geen levering meer garanderen. Klik dus op tijd hier om uw uitgifte af te roepen en uw kortingscode te activeren.

Lees meer...

Gloednieuw en nu al uitverkocht bij de Franse Munt

(Leestijd: 1 minuut)
Nieuw en nu al uitverkocht (bij de Franse Munt)

Bent u bekend met de fabel over de schildpad en de haas? Het originele verhaal is geschreven in het Oude Griekenland, net zoals veel andere fabels. Maar ook na de Oudheid is de traditie doorgezet. Zo heeft de beroemde Fransman Jean de la Fontaine er ruim tweehonderd geschreven in de 17e eeuw.

Ter ere van de 400ste geboortedag van De la Fontaine heeft Frankrijk onlangs deze schitterende zilveren 10 Euro Herdenkingsmunt uitgegeven. Door de zeer beperkte oplage van slechts 3.000 exemplaren en de extreem grote vraag, is de munt al compleet uitverkocht bij de muntuitgevende instantie van het land.

Gelukkig heeft één van onze numismaten net op tijd een aantal exemplaren van de gewilde munt in de hoogste kwaliteit verkregen. Wilt u deze aan uw verzameling toevoegen? Dan adviseer ik snel te reageren, want er zijn slechts 26 exemplaren beschikbaar! Klik nu hier en bestel direct online.

Lees meer...

Speciale vierkante 5 Euro nu beperkt verkrijgbaar

(Leestijd: 1 minuut)
Speciale vierkante 5 Euro nu beperkt verkrijgbaar

Dankzij uw aanmelding voor de nieuwsbrief kunt u regelmatig speciale munten bemachtigen. Variërend van de Kleinste Gouden Munten ter wereld tot enorme zilveren munten van wel 1,5 kilo. Het is echter al een hele poos geleden dat wij u een munt in deze vorm konden aanbieden.

De officiële vierkante 5 Euro Herdenkingsmunt is uitgegeven door Letland, geslagen in Zwitserland en nu verkrijgbaar in Nederland. Uiteraard wordt de unieke munt geleverd met het officiële Certificaat van Echtheid, waaruit blijkt dat u een authentiek exemplaar heeft bemachtigd.

De oplage is echter gelimiteerd tot slechts 7.000 exemplaren wereldwijd. Hierdoor is er maar een fractie beschikbaar op de Nederlandse markt. Wilt u de schaarse munt aan uw verzameling toevoegen? Aarzel dan niet en klik snel hier om naar uw reserveringsformulier te gaan.

Lees meer...

Speciale aanbieding ter viering van het Olympisch succes

(Leestijd: 1 minuut)
Speciale aanbieding ter viering van het Olympisch succes

Het avontuur in Tokio is voorbij. Onze atleten hebben een aantal hele mooie en historische prestaties geleverd. Nederland heeft zelfs het medaillerecord van de Olympische Spelen in Sydney in 2000 weten te verbreken!

Om het spectaculaire succes van TeamNL met u te vieren, hebben wij vandaag een exclusieve aanbieding voor u. Wij kunnen u nu een eenmalige korting van maar liefst 50% geven op het grootste verzamelthema in Europa. Zo ontvangt u twee officiële Herdenkingsmunten voor de prijs van één.

U kunt direct van de aanbieding profiteren door uw kortingscode in te voeren in het in uw reserveringsformulier. Uw code is 2131EM2516. Deze wordt automatisch voor u geactiveerd wanneer u op een link of afbeelding in de nieuwsbrief klikt. Dat is wel zo gemakkelijk voor u.

Lees meer...

Nieuw: Unieke 1,5 Kilomunt ter ere van Dante Alighieri

(Leestijd: 1 minuut)
Unieke 1,5 Kilomunt ter ere van Dante Alighieri

Door de jaren heen heb ik munten in veel verschillende vormen, formaten en metalen voorbij zien komen. Desondanks was ik onder de indruk van de enorme zilveren munt die vorige week in ons logistieke centrum arriveerde. Als u de schitterende munt van 1,5 kilo nu vast zou houden, zou u er waarschijnlijk hetzelfde over denken.

Daarom bied ik u graag de exclusieve kans om de officiële 150 Dollar munt te bemachtigen. Deze is omlijst door een verfijnd en handgemaakt houten frame, waardoor het gekleurde ontwerp zeer goed uit de verf komt. De superieure kwaliteit waarin de munt is geslagen draagt daar zeker ook aan bij.

De munt is niet eerder aangeboden in Nederland. Waarschijnlijk is dit ook de laatste keer. Vanwege de strikt gelimiteerde oplage van slechts 100 stuks wereldwijd is het unieke verzamelobject bijna overal uitverkocht. Mis deze eenmalige kans niet en klik hier om in te schrijven op de primeur!

Lees meer...

Officiële Nederlandse Waddenzee Set tijdelijk weer beschikbaar

(Leestijd: 1 minuut)
Officiële Nederlandse Waddenzee Set tijdelijk weer beschikbaar

Het is u misschien opgevallen dat Nederland zelden een set met gekleurde Herdenkingsmunten uitgeeft. Veel minder vaak dan menig verzamelaar zou willen. De oplage van deze officiële Kleursets is bovendien extreem gelimiteerd. Hierdoor zijn de sets meestal binnen een paar dagen - soms zelfs een paar uur - uitverkocht.

U bevindt zich echter in een bevoorrechte positie. Onlangs hebben wij deze officiële zilveren Prestige Set met vier gekleurde Nederlandse Vijfjes over kunnen van een bevriende handelaar. Daarom bieden wij u nu graag de mogelijkheid de set aan uw verzameling toe te voegen.

Let wel, de handelaar had nog maar enkele exemplaren over. Waarschijnlijk is de vraag veel groter dan dit zeer beperkte aanbod. Mis uw kans dus niet. Klik snel hier om rechtstreeks naar de pagina te gaan waar u uw set kunt reserveren!

Lees meer...

Bemachtig de exclusieve Zuid-Afrikaanse Krugerrand 2021 van 2 Ounce zilver

(Leestijd: 1 minuut)
Bemachtig de exclusieve Zuid-Afrikaanse Krugerrand 2021 van 2 Ounce zilver

Er zijn een aantal munten die zó bekend zijn, dat veel mensen die geen munten verzamelen er ook van hebben gehoord. Zo is de Krugerrand uit Zuid-Afrika één van de meest herkenbare en iconische munten ter wereld. Deze legendarische munt wordt sinds 1967 geslagen en sindsdien zijn er vele miljoenen exemplaren van verkocht.

Wij zijn dan ook verheugd dat wij u deze officiële zilveren Krugerrand uit 2021 kunnen aanbieden. Vooral omdat dit een zeer exclusieve uitvoering van de gewilde munt is. Deze Krugerrand heeft een diameter van wel 50 millimeter, bevat ruim 60 gram zilver en is geslagen in de allerhoogste kwaliteit!

Lees meer...
Pagina 1 van 21