Privacy- en cookiebeleid

Het verzamelen van kostbare munten is een kwestie van vertrouwen. Het Amsterdams MuntKantoor staat garant voor dit vertrouwen. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Daarom worden uw gegevens nooit met derden gedeeld voor commerciële doeleinden. Op deze pagina laten wij u precies weten welke gegevens wij verzamelen als u onze diensten gebruikt of websites bezoekt. Ook wordt beschreven waarom wij deze gegevens verzamelen en hoe wij met uw gegevens omgaan. Zo snapt u precies hoe wij werken. Indien u na het lezen van dit privacy- en cookiebeleid nog vragen heeft, neemt u dan alstublieft contact op met de klantenservice.


Onze gegevens

Amsterdams MuntKantoor
Adres: Postbus 20685, 1001 NR Amsterdam
Telefoonnummer: 0800-848484
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 17:30 uur
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK-nummer: 342661240000


Privacybeleid

Welke persoonsgegevens hebben wij van u nodig?

Wanneer u zich aanmeldt voor een van onze diensten, vragen we u om persoonsgegevens te verstrekken. Deze gegevens worden opgeslagen op beveiligde servers van Amsterdams MuntKantoor of een derde partij. Uw gegevens worden enkel gebruikt om de dienst uit te kunnen voeren waarvoor u zich aanmeldt. Wij zullen deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken.

De persoonsgegevens die wij verwerken zijn afhankelijk van de dienst die u afneemt. Wanneer u zich bijvoorbeeld aanmeldt voor de nieuwsbrief, hebben wij alleen uw e-mailadres nodig. Indien u naar aanleiding van een nieuwsbrief een product bestelt, vragen wij ook om uw adresgegevens. Als u ervoor kiest om dit product te behouden, zijn uw betaalgegevens benodigd. Hieronder ziet u een overzicht met persoonsgegevens die wij kunnen verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Geslacht
  • Adresgegevens
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Klantnummer
  • Betaalgegevens
  • IP-adres
  • Orderhistorie
  • Contacthistorie
  • Inloggegevens MijnAMK

Waarvoor gebruiken wij uw gegevens?

Wij verwerken geen persoonsgegevens voor andere doeleinden dan de doeleinden die worden beschreven in dit privacybeleid, tenzij wij daar van tevoren uw expliciete toestemming voor hebben verkregen. Welke gegevens worden verwerkt verschilt per doeleinde. Hieronder vindt u een overzicht van de doelen waarvoor wij persoonsgegevens verwerken:

  • Om u de mogelijkheid te bieden producten te bestellen via onze websites en gebruik te maken van alle functionaliteiten van deze websites
  • Om uw bestelling automatisch te verwerken en u per e-mail een bevestiging te sturen van uw bestelling
  • Om u per telefoon of e-mail verder te informeren over uw bestelling of over de levering daarvan, indien dat nodig is
  • Om uw bestelling op uw adres te kunnen leveren
  • Om uw betaling af te handelen nadat u een product heeft besteld en deze behoudt
  • Om de toezending van producten te automatiseren indien u ervoor heeft gekozen om uzelf in te tekenen op een collectie
  • Om u de e-mailnieuwsbrief te versturen indien u zich daarvoor heeft aangemeld. U kunt zich hier te allen tijde voor afmelden
  • Om de aanhef van de e-mails die u ontvangt te personaliseren in plaats van u aan te spreken met ‘Geachte heer/mevrouw’
  • Om uw vragen, opmerkingen of klachten te beantwoorden via de e-mail, telefoon, social media of per post
  • Om de contactmomenten tussen u en onze klantenservice te onthouden zodat wij u in de toekomst beter en sneller van dienst kunnen zijn
  • Om u via een optioneel account (MijnAMK) de mogelijkheid te bieden om zelf uw gegevens in te zien en/ of te wijzigen

Delen wij uw gegevens met derden?

Wij zijn ervan bewust dat u vertrouwen stelt in ons en bedanken u voor dit vertrouwen. Daarom doen wij er alles aan om uw privacy te waarborgen. Wij zullen uw informatie nooit verkopen aan anderen of delen met derden voor commerciële doeleinden. Als u zich bijvoorbeeld aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvangt u dus geen e-mails van andere bedrijven. In enkele gevallen kunnen uw persoonsgegevens intern worden gedeeld. Onze werknemers zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren.

Hoe lang bewaren wij uw gegevens?

De bewaartermijn van persoonsgegevens is afhankelijk van het doel waarvoor wij deze gegevens hebben verkregen of verzameld. Wij bewaren de persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is voor het doel van de gegevensverwerking. Tegelijkertijd zijn wij gebonden aan wettelijke bewaartermijnen. Zo zijn wij voor onze financiële administratie verplicht om klantgegevens zeven jaar na de laatste aankoop te bewaren. Natuurlijk zullen wij uw gegevens in deze periode niet gebruiken voor andere doeleinden dan de administratie, tenzij u ons daarvoor toestemming heeft gegeven. Indien u hier vragen over heeft, verzoeken wij u om contact op te nemen met de klantenservice.

Hoe beveiligen wij uw gegevens?

Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat uw persoonsgegevens zo goed mogelijk beschermd zijn. Daarom worden uw gegevens opgeslagen op servers die zijn uitgerust met de modernste beveiligingstechnieken. Daarnaast zijn de apparaten van onze medewerkers voorzien van actuele beveiligingssoftware, waaronder een virusscanner, een spamfilter en een firewall.

Uw gegevens worden altijd verstuurd via een beveiligde verbinding wanneer u een bestelling plaatst op een van onze websites. Dat ziet u aan het slotje naast ons webadres en de 'HTTPS' aan het begin van het webadres. De 'S' staat namelijk voor 'secure' en dat betekent dat alle communicatie tussen uw browser en onze website versleuteld is. Indien u iets wilt bestellen en twijfels heeft over de verbinding, neemt u dan alstublieft contact met ons op. Wij helpen u graag verder.


Uw privacyrechten

Inzage en wijzigen van uw gegevens

Wij bieden iedereen de mogelijkheid tot het inzien, wijzigen of verwijderen van de persoonlijke informatie die op dat moment aan ons is verstrekt. Dat kan op verschillende manieren.

Gegevens inzien en wijzigen in MijnAMK

Als u reeds een account heeft aangemaakt voor de beveiligde omgeving voor onze klanten, MijnAMK, kunt u daarop inloggen om uw gegevens in te zien. Ook heeft u in MijnAMK de mogelijkheid om bijvoorbeeld uw adres te wijzigen.

Gegevens inzien, wijzigen of verwijderen via de klantenservice

Indien u zelf uw persoonsgegevens niet kunt inzien of wijzigen, verzoeken wij u om contact op te nemen met de klantenservice. Als u wilt dat wij uw persoonsgegevens verwijderen, dan dient u ook contact op te nemen met de klantenservice. Om misbruik te voorkomen kan de klantenservice u verzoeken om uzelf adequaat te identificeren voordat uw gegevens worden verwijderd. Het kan zijn dat wij uw gegevens niet (direct) kunnen verwijderen. Indien u iets bij ons heeft besteld, zijn wij namelijk verplicht om uw gegevens 7 jaar na uw laatste aankoop te bewaren voor onze financiële administratie. U kunt erop vertrouwen dat uw gegevens in deze periode niet worden gebruikt voor andere doeleinden. Wij zullen uw gegevens ook niet delen met derden voor commerciële doeleinden.

Uitschrijven van de nieuwsbrief

Bent u aangemeld voor onze nieuwsbrief en wilt u deze niet meer ontvangen? Dan kunt u zich op elk gewenst moment weer uitschrijven. Als u op deze link klinkt, komt u op de pagina terecht waar u zich kunt uitschrijven. Dezelfde link wordt tevens onderaan elke nieuwsbrief vermeld.

Autoriteit persoonsgegevens

Heeft u een vraag, opmerking of klacht over de manier waarop wij met uw persoonsgegevens omgaan? Dan doen wij natuurlijk ons uiterste best om u te helpen. Mochten wij er toch niet uitkomen, dan heeft u op grond van de privacywetgeving het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.


Cookiebeleid

Wat zijn cookies?

De websites van het Amsterdams MuntKantoor maken gebruik van cookies. Cookies zijn kleine tekstbestandjes die uw computer of mobiele apparaat opslaat wanneer u een van onze websites bezoekt. De daarin opgeslagen informatie over uw gebruik van de website kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

Wij gebruiken deze informatie om te analyseren hoe de websites van het Amsterdams MuntKantoor worden gebruikt. Op basis van deze informatie kunnen wij de websites verbeteren. Daarnaast maken wij gebruik van functionale Social Media cookies en advertentiecookies. Hieronder vindt u meer informatie over de cookies die wij gebruiken.

Google Analytics (Analytische cookies)

Het Amsterdams MuntKantoor maakt gebruik van de Analytics-dienst van het Amerikaanse bedrijf Google. Met Google Analytics cookies worden de statistieken van de gebruikers van onze websites verzameld. Daarbij is de privacy van de bezoekers van onze websites zo goed mogelijk gewaarborgd door privacy-vriendelijke maatregelen die wij hebben genomen.

  • Het Amsterdams MuntKantoor heeft een bewerkersovereenkomst gesloten met Google in overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).
  • Het Amsterdams MuntKantoor heeft de IP-adressen van de bezoekers van de websites geanonimiseerd. Daardoor wordt het laatste octet van het IP-adres van onze websitebezoekers als nullen opgeslagen. Dit gebeurt in het tijdelijk geheugen, nog voordat het IP-adres door Google wordt opgeslagen.
  • Het Amsterdams MuntKantoor heeft ingesteld dat Google de persoonsgegevens van de websitebezoekers niet voor eigen doeleinden mag gebruiken. Zodoende worden deze gegevens niet gedeeld met de technische ondersteuning, accountspecialisten, producten en services van Google. De gegevens worden ook niet meegenomen in de benchmarks en publicaties van Google.
  • Het Amsterdams MuntKantoor maakt geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.
  • Er is gekozen voor de kortste dataretentieperiode (de periode waarin gegevens behouden worden) van veertien maanden.

Social Media (Functionele cookies)

Onder de nieuwsberichten op de website van het Amsterdams MuntKantoor zijn buttons opgenomen waarmee u deze nieuwsberichten gemakkelijk kunt delen met verschillende sociale netwerken, waaronder Facebook, LinkedIn en Twitter.

De buttons werken door middel van stukjes code die direct van deze partijen afkomstig zijn. Daarin zitten ook cookies verwerkt. Deze cookies onthouden bijvoorbeeld of u bent ingelogd bij desbetreffende partij. Wij hebben geen invloed op deze cookies. Wij raden u wel aan om de privacy- en cookieverklaringen van deze partijen regelmatig te raadplegen. Dit betreft de onderstaande partijen:

Google AdWords (Advertentiecookies)

Voor sommige marketingcampagnes maakt het Amsterdams MuntKantoor gebruik van de advertentiedienst Google AdWords. Om de effectiviteit van de marketingcampagne te meten wordt er gebruikgemaakt van een cookie. Deze houdt namelijk bij wanneer er een aankoop wordt gedaan of wanneer er een formulier wordt ingevuld.

Daarnaast maakt het Amsterdams MuntKantoor voor enkele campagnes gebruik van “remarketing” via Google AdWords. Dat is een vorm van adverteren waarbij de advertenties van het Amsterdams MuntKantoor getoond worden aan gebruikers die eerder de website van het Amsterdams MuntKantoor bezocht hebben. Dit wordt bijgehouden aan de hand van cookies, welke opgeslagen worden nadat gebruikers de desbetreffende website hebben bezocht.

Dat betekent dat de advertenties van het Amsterdams MuntKantoor aan u kunnen worden getoond op websites die behoren tot het Google Display Network en op de websites van partners van Google. Google, en derde partijen, maken dus gebruik van cookies om u de advertenties van het Amsterdams MuntKantoor te tonen. Uw gegevens kunnen tevens op andere wijzen door Google en derden worden gebruikt om onze diensten en marketingcampagnes te verbeteren.

Als u niet wilt dat Google cookies gebruikt om advertenties aan u te tonen, dan kunt u de Advertentie-instellingen van Google gebruiken om de advertenties te beheren die u te zien krijgt. U kunt zich tevens afmelden voor ‘Personalisatie van advertenties’.

Facebook (Advertentiecookies)

Voor sommige marketingcampagnes maakt het Amsterdams MuntKantoor gebruik van Facebook-advertenties. Facebook gebruikt mogelijk cookies, webbakens en andere opslagtechnologieën voor het verzamelen en ontvangen van gegevens van de bezoekers van de websites van het Amsterdams MuntKantoor.

Deze gegevens kunnen gebruikt worden voor het aanbieden van services op maat en gerichte advertenties. Facebook zal deze gegevens niet vrijgeven aan externe partijen of andere adverteerders, tenzij zij daartoe wettelijk verplicht zijn. Indien u niet wilt dat Facebook de gegevens verzamelt en gebruikt, dan kunt u dat aangeven op de website http://www.youronlinechoices.eu/.

Cookies uitzetten in uw browser

De meeste browsers zijn standaard ingesteld om cookies te accepteren. Als u niet wilt dat websites cookies op uw computer op kunnen slaan, dan kunt u uw browserinstellingen aanpassen. U kunt ervoor kiezen om alle cookies te blokkeren. Het is ook mogelijk om alleen de cookies toe te staan van de website die u bezoekt, terwijl u de cookies blokkeert van andere sites die eigenaar zijn van onderdelen op de website. De naam voor deze functie is afhankelijk van de browser die u gebruikt. Bij Google Chrome heet deze functie bijvoorbeeld "Indirecte cookies blokkeren". Het is mogelijk dat sommige functies van onze websites niet correct functioneren als cookies zijn uitgeschakeld in uw browser.

Uw cookie-instellingen wijzigen

Indien u uw cookie-instellingen op onze website wilt wijzigen, klikt u op deze link. Herlaad vervolgens uw browser zodat u zeker weet dat de gewijzigde cookie-instellingen van kracht zijn.


Veranderingen

Het privacy- en cookiebeleid is enerzijds afgestemd op de diensten/producten die wij leveren en anderzijds op het gebruik en de mogelijkheden van onze websites. Aanpassingen aan de diensten of websites, kunnen leiden tot wijzigingen in het privacy- en cookiebeleid. Aanpassingen en wijzigingen zullen direct worden gepubliceerd op deze webpagina. Het is daarom raadzaam om regelmatig het privacy- en cookiebeleid te raadplegen. Zo weet u te allen tijde hoe wij met uw gegevens omgaan. Wij controleren zelf ook regelmatig of we aan dit privacy- en cookiebeleid voldoen.

Als u vragen heeft over het beleid, kunt u contact met ons opnemen.