Blijf op de hoogte

Bekijk al onze nieuwsbrieven en nieuwsberichten

Zeldzame Toetanchamon-munt in Sterling zilver

(Leestijd: 0 minuten)

Het Oude Egypte spreekt al eeuwen tot de verbeelding van velen. Met de jaren wordt er steeds meer bekend over het mysterieuze land van de farao's, piramides en mummies. Deze maand nog brachten onderzoekers een nieuwe reconstructie van het gezicht van één van de bekendste farao's allertijden naar buiten: Koning Toetanchamon.

Vorig jaar was het precies 100 jaar geleden dat een Britse archeoloog op het beroemde graf van Toetanchamon stuitte. Dat bleek een ware archeologische schatkist te zijn. De grafkamers waren namelijk gevuld met meer dan vijfduizend voorwerpen, waaronder een massief gouden sarcofaag, muziekinstrumenten en een prachtig dodenmasker.

Om het 100ste jubileum van de belangrijkste archeologische ontdekking van de 20ste eeuw te vieren, heeft de Britse Koninklijke Munt een bijzondere zilveren munt geslagen. Graag bied ik u de kans om deze zeer gewilde munt te reserveren. Ik raad u wel aan snel te reageren, want er zijn maar 44 exemplaren beschikbaar. Klik dus nu hier en bestel direct!

Het graf van Toetanchamon ligt in de Vallei der Koningen, waar bijna alle farao's uit het Nieuwe Rijk zijn begraven. Maar waarom was de ontdekking van juist zijn graf dan zo bijzonder? Het was het eerste Koningsgraf dat bij de ontdekking vrijwel ongeschonden was. Alle anderen waren al eerder opengemaakt en vaak volledig geplunderd door dieven.

Het iconische gouden dodenmasker, ingelegd met gekleurd glas en halfedelstenen, is waarschijnlijk de bekendste vondst. Niet voor niets is dit kostbare masker gedetailleerd afgebeeld op de schitterende munt die u vandaag kunt bemachtigen. Op de achtergrond ziet u een verfijnd patroon dat de zon symboliseert en links het onderwerp: "Ontdekking van Toetanchamon's Graf".

Heel veel verzamelaars vinden het Oude Egypte een interessant verzamelgebied. De oplage van deze uitvoering van de Toetanchamon-munt is echter strikt gelimiteerd tot slechts 1.922 exemplaren. Het is dan ook al compleet uitverkocht bij de Britse Koninklijke Munt. Vul daarom vandaag nog uw bestelformulier in, want op is op.

De speciale Sterling zilveren 5 Pond is geslagen in de hoogst mogelijke muntkwaliteit: Proof. Om deze hoge kwaliteit te waarborgen is de munt voorzichtig, met gehandschoende hand, in een beschermende muntcapsule geplaatst. Tevens wordt de munt geleverd in een hoogwaardige luxe presentatiecassette van de Britse Koninklijke Munt.

Indien u nu uw bestelling plaatst, ontvangt u natuurlijk het officiële Certificaat van Echtheid waaruit blijkt dat u één van de slechts 1.922 exemplaren heeft ontvangen. De Toetanchamon-munt in Sterling zilver is dan ook, zeker in combinatie met de luxe cassette en het echtheidscertificaat, een waardevolle toevoeging aan uw verzameling.

Ik wens u heel veel plezier met deze prachtige Herdenkingsmunt.

Deel het bericht

"Goed verzorgd, en snel geleverd!"

Veel tevreden verzamelaars gingen u voor
R

Google Reviews R. Coret

Een goede site voor muntenverzamelaars zoals ik. Ze werken hard aan een goede levering, zijn vaak de eerste met leuke en informatieve munten. Snelle levering en in een goede verpakking.

D

Google Reviews D. Kortbeek

De informatievoorziening was uitgebreid en helder. Het maken van keuzes waar daardoor makkelijk. De betaling ging vlot en de levering was keurig binnen het aangegeven tijdvlak. Dat het resultaat schitterend is was ook zeker verwacht. Complimenten !

F

Google Reviews F. Rijnenberg

Zeer verrast door de uitzonderlijke fraaie afwerking en de goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Wij werken samen met erkende munthuizen wereldwijd

  • Royal Canadian Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Monnaie de Paris - Amsterdams MuntKantoor
  • Perth Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Münze Österreich - Amsterdams MuntKantoor
  • United States Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • South African Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Finland - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Poland - Amsterdams MuntKantoor
  • The Singapore Minth - Amsterdams MuntKantoor
  • Royal Australian Mint - Amsterdams MuntKantoor

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Wilt u exclusieve aanbiedingen ontvangen in uw inbox? En tegelijkertijd op de hoogte gehouden worden van de nieuwste munten en het meest interessante nieuws uit de muntenwereld? Laat dan vandaag nog uw e-mailadres achter en meld uzelf gratis en vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief!

Vul direct uw gegevens in