Voor het eerst beschikbaar: Nieuwe Twaalfhoekige 1 Pond Munt

(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Vanaf 28 Maart 2017 is het zo ver: de Britse 1-pond munt is niet meer rond. Vanaf dat moment zal de nieuwe twaalfhoekige 1-pond munt in circulatie gebracht worden. Deze nieuwe vorm wordt geïntroduceerd om valsemunterij tegen te gaan. Er wordt geschat dat zo'n 3% van alle 1-pond munten vervalst zou zijn.

De Royal Mint is afgestapt van het ronde ontwerp. Op deze manier moet de nieuwe 1-pond munt moeilijker te vervalsen zijn, maar ook makkelijker te herkennen in de hand. Wist u dat de keerzijde van de munt ontworpen is door een 15-jarige scholier? David Pearce won namelijk de ontwerp wedstrijd voor de keerzijde van de munt.

Zijn ontwerp toont vier planten en een kroon. Deze planten staan symbool voor de landen van het Verenigd Koninkijk. Een roos voor Engeland, een distel voor Schotland, een look voor Wales en tenslotte voor Noord-Ierland een klaverblad.

Persoonlijk vind ik het een prachtige munt geworden. De vakmensen van de Royal Mint hebben erg haar best gedaan het ontwerp om te zetten op de munt. Behalve de twaalfhoekige vorm zijn er nog meer geavanceerde technieken gebruikt. Zo bestaat de munt bijvoorbeeld uit twee metalen (een buiten ring en binnenring). Ook is er een afbeelding op geplaatst als een soort hologram. Afhankelijk van de hoek waaronder de munt wordt bekeken ziet u het pond-symbool of het cijfer '1'.

U kunt een van de eerste zijn die in het bezit komt van de nieuwe 1-pond munt in de B.U. kwaliteit. De 2017 UK set bevat namelijk alle munten uit het Verenigd Koninkrijk. Deze set kunt u nu reserveren. Er zal waarschijnlijk veel vraag zijn naar deze set en de oplage is beperkt.

Deze aanbieding is verlopen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief, bekijk het nieuwsoverzicht of houd onze Facebook-pagina in de gaten om op te hoogte te blijven van de nieuwste acties en aanbiedingen.