Blijf op de hoogte

Bekijk al onze nieuwsbrieven en nieuwsberichten

Tijdelijk weer beschikbaar: Rietveld Vijfje munt

(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Het jaar 2017 brengt enkele belangrijke jubilarissen met zich mee. Zo wordt onze koning Willem-Alexander 50 jaar. Maar ook bestaat kunststroming "De Stijl" 100 jaar. Beide worden groots door het land heen gevierd. Ik hoef u waarschijnlijk weinig te vertellen over onze koning en zijn feest. Maar mogelijk wel iets meer over "De Stijl".

De Stijl is van origine begonnen als tijdschrift. Het is uitgegroeid tot een heuse kunstbeweging. Enkele van de belangrijke De Stijl kunstenaars zijn bijvoorbeeld Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld en Bart van der Leck. In het Rietveld Schröderhuis in Utrecht is de kunststroming De Stijl goed zichtbaar.

Het huis stamt uit 1924 en heeft sinds die tijd een belangrijke invloed gehad op mensen van over de hele wereld. Het staat sinds het jaar 2000 dan ook op de bekende Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ik kan uren praten over het huis, maar dat zal ik niet doen. Het is verstandiger om er zelf een keer te gaan kijken.

Deze twee thema’s, De Stijl en Koning Willem Alexander, zijn samengekomen in een munt die enige tijd geleden is uitgegeven. Het zogenaamde "Rietveld vijfje". Deze munt is destijds in een strikt gelimiteerde oplage van slechts 10.000 stuks verschenen. Dit is de allereerste officiële Nederlandse 5 Euro herdenkingsmunt met Koning Willem-Alexander.

Rietveld Vijfje Munt

Van deze munt hebben wij een zeer beperkt aantal weer kunnen bemachtigen. Het leek ons een mooi moment om deze nu aan te bieden. De marktprijs van de munt is de afgelopen jaren met bijna 150% gestegen (bron: Muntenalmanak 2017).

Wij willen u laten profiteren en u deze munt éénmalig voor de speciale prijs die onder de officiële marktprijs van €25,- ligt aan te bieden. U kunt de munt bij ons bestellen voor slecht €22,95. Let op: Deze prijs is slechts van korte duur en geldt zolang de voorraad strekt. Bestel dus nu snel uw prachtige Rietveld vijfje in BU kwaliteit.


Tip: Bent u geïnteresseerd in het zilveren Rietveld Vijfje? Deze is ook onderdeel van onze zilveren Koninkrijk der Nederland Herdenkingsmunten Collectie!

Deze aanbieding is verlopen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief, bekijk het nieuwsoverzicht of houd onze Facebook-pagina in de gaten om op te hoogte te blijven van de nieuwste acties en aanbiedingen.

"Goed verzorgd, en snel geleverd!"

Veel tevreden verzamelaars gingen u voor
R

Google Reviews R. Coret

Een goede site voor muntenverzamelaars zoals ik. Ze werken hard aan een goede levering, zijn vaak de eerste met leuke en informatieve munten. Snelle levering en in een goede verpakking.

D

Google Reviews D. Kortbeek

De informatievoorziening was uitgebreid en helder. Het maken van keuzes waar daardoor makkelijk. De betaling ging vlot en de levering was keurig binnen het aangegeven tijdvlak. Dat het resultaat schitterend is was ook zeker verwacht. Complimenten !

F

Google Reviews F. Rijnenberg

Zeer verrast door de uitzonderlijke fraaie afwerking en de goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Wij werken samen met erkende munthuizen wereldwijd

  • Royal Canadian Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Monnaie de Paris - Amsterdams MuntKantoor
  • Perth Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Münze Österreich - Amsterdams MuntKantoor
  • United States Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • South African Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Finland - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Poland - Amsterdams MuntKantoor
  • The Singapore Minth - Amsterdams MuntKantoor
  • Royal Australian Mint - Amsterdams MuntKantoor