Schaarse gouden Vaticaanse 'Doop van Christus' munt 2015 tijdelijk beschikbaar

(Leestijd: 2 - 3 minuten)

De vraag naar herdenkingsmunten uit Vaticaanstad is al jarenlang groot. Onverminderd groot. Daarom houden onze muntexperts altijd goed hun ogen open wanneer zij op beurzen, markten, veilingen en in munthuizen zijn. Af en toe is er een verzamelaar of handelaar die een bijzondere Vaticaanse munt van de hand doet.

Gelukkig was dat onlangs het geval. Daarom ben ik verheugd u vandaag een schitterende aanbieding te kunnen doen. U heeft nu namelijk de gelegenheid om de schaarse gouden ‘Doop van Christus’ munt te bemachtigen. Deze Vaticaanse Euromunt is vervaardigd van 99,9% puur goud en geslagen in de hoogste muntkwaliteit. Voor slechts € 349 kunt u de waardevolle herdenkingsmunt reserveren.

Reserveren - Amsterdams MuntKantoor

Helaas heb ik ook minder goed nieuws. Er zijn namelijk maar zes Doop van Christus munten beschikbaar. Dat was het maximale aantal gouden herdenkingsmunten dat werd aangeboden. Klik daarom hier om direct naar de webpagina te gaan waar u één van deze zes munten kunt bemachtigen.

Op de voorzijde van de gouden munt ziet u het portret van Paus Franciscus. Dat maakt deze Vaticaanse munt uit 2015 extra bijzonder. Sinds vorig jaar wordt er op de Euromunten uit Vaticaanstad namelijk niet langer het portret van deze Paus geslagen. In plaats daarvan wordt het Pauselijke Wapen afgebeeld. Omdat Franciscus de ‘Paus van de Armen’ is, voelde hij zich vanaf zijn benoeming al ongemakkelijk bij het zien van zijn portret op de munten uit Vaticaanstad. Daar kwam in 2017 een einde aan.

Op de keerzijde van de gouden munt van Vaticaanstad ziet u het portret van Jezus Christus. Bovenaan de munt is de kom zichtbaar waar al een straaltje doopwater uitstroomt, dat het hoofd van Christus bijna heeft bereikt. Langs de rand van de munt is in het Italiaans de naam van Vaticaanstad geschreven, "Citta Del Vaticano". Tevens is de nominale waarde van de schaarse gouden herdenkingsmunt op deze zijde te zien.

De reserveringen voor deze munt worden natuurlijk strikt op volgorde van binnenkomst behandeld. Zo heeft iedereen een gelijke kans om één van de zes exemplaren te verkrijgen. Bent u geïnteresseerd in de gouden Vaticaanse herdenkingsmunt? Dan raad ik u aan om snel uw gegevens achter te laten op onze website. Op is écht op.

Ik wens u veel verzamelplezier met de ‘Doop van Christus’ munt in 99,9% puur goud van Vaticaanstad.

Deze aanbieding is verlopen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief, bekijk het nieuwsoverzicht of houd onze Facebook-pagina in de gaten om op te hoogte te blijven van de nieuwste acties en aanbiedingen.