Reserveer de nieuwste Canadese zilveren Maple Leaf voor de officiële uitgifteprijs

(Leestijd: 2 - 3 minuten)

Heeft u wel eens een munt gezien met daarop een afbeelding van een esdoornblad? Dan was het een Maple Leaf uit Canada. Deze munten, waarop het nationale symbool van Canada te zien is, zijn een van de bekendste munten ter wereld.

Al in 1979 werd de eerste gouden Maple Leaf geslagen en de munt was gelijk al razend populair onder beleggers. Dat kwam onder meer door het uitzonderlijk hoge goudpercentage van de munt. Vanaf 1982 tot nu heeft elke gouden Maple Leaf zelfs een goudpercentage van 99,99%!

Aan het einde van de jaren tachtig werd de eerste zilveren Maple Leaf geslagen. Ook deze munt bleek direct een groot succes te zijn. Vanwege het hoge zilvergehalte, maar ook vanwege de mooie uitstraling.

Cut-Out Silver Maple Leaf - Canadese-munten.nl

Elk jaar brengt de Royal Canadian Mint meerdere munten uit waarop het esdoornblad is afgebeeld. De ene munt is nog mooier dan de andere. In 2015 heeft de Royal Canadian Mint echter een unieke munt geslagen. Dit was namelijk de eerste Cut-Out Silver Maple Leaf. Cut-out betekent dat de munt is uitgesneden in de vorm van een esdoornblad. Op die manier komt het Nationale symbool van Canada extra goed tot haar recht!

Eerste Cut-Out Silver Maple Leaf

De eerste Cut-Out Silver Maple Leaf was binnen 3 weken na de uitgifte datum volledig uitverkocht. Wereldwijd! Wij hebben als officiële vertegenwoordiger van de Royal Canadian Mint in 2016 ook een beperkt aantal toegewezen gekregen. Ook die waren binnen de kortste keren uitverkocht. Af en toe vinden we nog een paar munten bij een handelaar. Die kopen we direct op om u deze nu aan te kunnen bieden. Wij hebben onlangs wat munten kunnen bemachtigen. Enkele stuks, dus wees er snel bij!

Gekleurde Cut-Out Silver Maple Leaf

In 2016 werd een tweede Cut-Out Silver Maple Leaf uitgebracht. Deze munt bestaat tevens voor 99,99% uit puur zilver, maar de keerzijde van de munt is gekleurd in prachtige herfstkleuren. Daardoor lijkt de munt nóg meer op een esdoornblad! Deze munten zijn nu nog voor de officiële uitgifteprijs van €149 te bestellen.

In 2017 komt de eerste vergulde uitgesneden Silver Maple Leaf

Op 1 augustus 2017 komt de Royal Canadian Mint met de nieuwste variant op de Cut-Out Silver Maple Leaf. Net zoals haar voorgangers heeft deze munt een uniek kenmerk. Dit is namelijk de eerste Cut-Out Gilded (deelverguld) Silver Maple Leaf. Dat houdt in dat de zilveren munt verfijnde vergulde elementen heeft.

De Cut-Out Gilded Silver Maple Leaf wordt weer in een strikt beperkte oplage geslagen. Bovendien zal ook deze munt naar verwachting tenminste weer even populair zijn als zijn 2 voorgangers. Wilt u zeker weten dat u een van de gelukkigen bent die de munt aan uw verzameling kunt toevoegen? Dan kunt u de munt nú reserveren voor de officiële uitgifteprijs!

Grijp dus nu uw kans om de munt als een van de eersten van Nederland, van heel de wereld zelfs, in bezit te krijgen.

Deze aanbieding is verlopen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief, bekijk het nieuwsoverzicht of houd onze Facebook-pagina in de gaten om op te hoogte te blijven van de nieuwste acties en aanbiedingen.