Oostenrijkse 20 Euro Herdenkingsmunt in Sterling zilver

(Leestijd: 2 - 3 minuten)

Als kind droomde ik ervan om te vliegen. Het verhaal over Icarus maakte toen veel indruk. Het was Icarus namelijk gelukt om te vliegen. Hij was van tevoren wel gewaarschuwd: "Vlieg niet te hoog, want dan kom je in aanraking met de zon en smelt de was van je vleugels en stort je neer in de diepte." Icarus werd echter overmoedig en vloog almaar hoger. Totdat hij zijn vleugels verloor en in de zee stortte die sindsdien de Ikarische Zee heet.

In zekere zin heb ik die ene kinderdroom verwezenlijkt. Voor mijn werk vlieg ik de hele wereld over. Zo was ik eerder dit jaar bij het muntenhuis van Oostenrijk. Daar kreeg ik een gloednieuwe zilveren Herdenkingsmunt te zien waarop ‘de droom om te vliegen’ heel gedetailleerd is afgebeeld.

Het Oostenrijkse Ministerie van Financiën heeft de oplage van deze officiële 20 Euro munt strikt gelimiteerd. Het gewilde verzamelobject was daardoor bijna uitverkocht. Door onze goede relatie met het muntenhuis heb ik nog een klein aantal exemplaren kunnen verkrijgen voor de Nederlandse markt. Deze zijn van de week binnen gekomen.

U kunt de Sterling zilveren Herdenkingsmunt nu nog bemachtigen voor de officiële uitgifteprijs. Daardoor kost deze munt u slechts € 99,95. Klik hier om naar uw persoonlijke reserveringsformulier te gaan en de munt te bestellen. Ik raad u aan om er snel bij te zijn. Er zijn slechts 19 munten in de allerhoogste kwaliteit (Proof) beschikbaar!

Reserveren - Amsterdams MuntKantoor

De schaarse zilveren Herdenkingsmunt kan direct worden verzonden. Deze wordt geleverd met het genummerde Certificaat van Eigendom dat u hierboven ziet afgebeeld. Ook ontvangt u de bijbehorende hoogwaardige presentatiecassette van het Oostenrijkse munthuis. Als u vandaag uw bestelling plaatst, heeft u deze vliegensvlug in huis.

Er is internationaal altijd veel vraag naar munten uit Oostenrijk. Dat geldt voor de beroemde beleggingsmunt ‘de Vienna Philharmonic’, maar zeker ook voor dit soort verzamelaarsmunten. Dit komt deels door de prachtige ontwerpen en aansprekende onderwerpen, deels door de beperkte beschikbaarheid. Ik verwacht dus dat deze Icarus-munt snel zal zijn uitverkocht. Bemachtig direct een exemplaar, voordat de prijs misschien wel de pan uit vliegt.

Nominale waarde: 20 Euro
Metaal: Sterling zilver
Kwaliteit: Allerhoogste kwaliteit (Proof)
Inclusief: Cassette en genummerd certificaat
Beschikbaarheid: Slechts negentien exemplaren

De droom om te vliegen is er al sinds mensenheugenis. De verwezenlijking van deze droom is prachtig afgebeeld op de Sterling zilveren Oostenrijkse Herdenkingsmunt. Op de voorzijde ziet u iemand met omgebonden vleugels, zoals Icarus. Daarachter vliegt de eerste luchtballon van de gebroeders Montgolfier. Die werd in de 18e eeuw succesvol gelanceerd in Frankrijk onder toeziend oog van Koning Lodewijk XVI.

Op de themazijde ziet u het 19e eeuwse zweefvliegtuig van de Duitse uitvinder Otto Lilienthal. Na tweeduizend succesvolle vluchten raakte deze pionier in 1896 zwaargewond bij een mislukte vlucht. Hij stierf de volgende dag, maar op zijn sterfbed zou nog hij de memorabele woorden "offers moeten worden gebracht!" hebben gesproken.

Ik wens u veel verzamelplezier met de schaarse zilveren 20 Euro munt ‘De droom om te vliegen’.

Deze aanbieding is verlopen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief, bekijk het nieuwsoverzicht of houd onze Facebook-pagina in de gaten om op te hoogte te blijven van de nieuwste acties en aanbiedingen.