Ontdek de schaarse zilveren Koningin Wilhelmina Guldens 1940 - 1943

(Leestijd: 2 - 3 minuten)

Gisteren was het natuurlijk 4 mei. De dag waarop wij alle slachtoffers herdenken die zijn gevallen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Maar vandaag vieren wij juist de bevrijding. En niet alleen de bevrijding staat centraal. Ook onze vrijheid, democratie en mensenrechten.

Door de speciale betekenis die dit weekend heeft, wilde ik u vandaag een speciale muntset aanbieden. Deze officiële set bevat twee originele zilveren Guldens van Koningin Wilhelmina uit 1940 en 1943. Beide Guldens zijn geslagen tijdens de oorlog. Maar de munt uit 1943 is niet geslagen in ons land.

De schaarse set bleek echter zeer lastig te verkrijgen. Gelukkig wist één van onze muntexperts uiteindelijk nog een klein aantal exemplaren te bemachtigen. Klik dus snel hier om direct naar de beveiligde website te gaan en de echte zilveren Koningin Wilhelmina Guldens te reserveren.

Originele Guldens in hoge kwaliteit zijn al jaren een favoriet verzamelgebied onder muntenverzamelaars. Dat geldt zeker ook voor de munten uit de tijd van Koningin Wilhelmina. Sommige Wilhelmina Guldens zijn dan ook voor gigantische bedragen verhandeld.

Echter bent u vandaag in de gelegenheid om zeer voordelig de Wilhelmina Guldens 1940 en 1943 te bemachtigen. U ontvangt de schaarse set namelijk voor slechts € 49,95. Bovendien zijn de zilveren munten verpakt in een hoogwaardige verzameldisplay. Dankzij deze display kunt u eenvoudig de voor- en keerzijde van de Guldens bekijken.

Door de oorlog is de Gulden uit 1943 geslagen in de Verenigde Staten door de United States Mint. Daarom heeft deze een ander muntteken en muntmeesterteken dan de munt uit 1940. Maar ook de randtekst op de portretzijde wijkt iets af. Op de Gulden uit 1940 loopt de tekst verder door onder de hals van Koningin Wilhelmina. U kunt alle verschillen goed bekijken op onze website.

Naar verwachting zal de interesse in deze speciale set met ‘Nederlandse Oorlogsguldens’ enorm zijn. Misschien is de vraag zelfs wel groter dan het aanbod. Zoals u van ons gewend bent, behandelen wij alle bestellingen op volgorde van binnenkomst. Bestel daarom vandaag nog een set zodat wij deze voor u kunnen reserveren.

Wist u trouwens dat de eerste Bevrijdingsdag op 31 augustus 1945 plaatsvond? Dat was de datum van Koninginnedag toen Wilhelmina nog Koningin was. Zij wilde echter niet dat Bevrijdingsdag gelijk viel met haar verjaardag. Pas toen kwam 5 mei in beeld. 5 Mei, de dag van de overgavebespreking tussen de geallieerden en de Duitse troepen in Nederland.

Ik wens u een fijne Bevrijdingsdag en veel verzamelplezier met uw officiële zilveren Koningin Wilhelmina Guldens.

Deze aanbieding is verlopen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief, bekijk het nieuwsoverzicht of houd onze Facebook-pagina in de gaten om op te hoogte te blijven van de nieuwste acties en aanbiedingen.