Nieuwe herdenkingsmunt 2017: Rode Kruis Vijfje

(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Na het grote succes van de verjaardagsmunt, eerder dit jaar, is het ontwerp van het nieuwste vijfje door het Ministerie van Financiën bekend gemaakt.Deze nieuwe munt staat in het teken van 150 jaar Nederlandse Rode Kruis.

Het is weer gelukt om iets unieks te doen met deze munt. Scheidsrechters kunnen hem niet gebruiken om te tossen, want de voorzijde en keerzijde zijn identiek. Dit verwijst naar het feit dat voor het Rode Kruis iedereen gelijk is. Bovendien is het voor de eerste keer dat de gewone zilveren munt gekleurd is. Dus niet een schaarse set waar de gekleurde versie van de munt in verkrijgbaar is, maar de complete oplage van 6.500 zilveren munten.

Rode Kruis Vijfje kopen - Amsterdams MuntKantoor

Begin dit jaar werd, ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Zijne Koninklijke Hoogheid Willem-Alexander, een speciale munt uitgegeven. Door de grote populariteit van ons Koningshuis, waren van deze munt vrijwel direct de gouden exemplaren uitverkocht. Doordat het Ministerie altijd zeer strikte oplagen vastlegt, zijn er nu grote aantallen verzamelaars die op zoek zijn naar deze munten.

De verwachting is dat de vraag voor deze unieke Rode Kruis munt het zelfde zal gebeuren. De oplagen van deze munt zijn namelijk alweer heel laag. De verwachting is zelfs waarschijnlijk veel te laag.

Reserveer daarom liever vandaag nog uw exemplaar op de speciale website.


Update: Wilt u meer herdenkingsmunten zoals de Rode Kruis munt verzamelen? Dat kan heel eevoudig. Wij hebben namelijk twee exclusieve collecties samengesteld. Wilt u gouden herdenkingsmunten verzamelen? Dan is de Goud Collectie Koninkrijk der Nederlanden iets voor u. Verzamelt u liever de zilveren Nederlandse herdenkingsmunten? Dan is de Koninkrijk der Nederlanden Herdenkingsmunten Collectie iets voor u!

Deze aanbieding is verlopen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief, bekijk het nieuwsoverzicht of houd onze Facebook-pagina in de gaten om op te hoogte te blijven van de nieuwste acties en aanbiedingen.