Laatste kans op de Franse 10 Euro zilver Proof munt 'De Zaaister'?

(Leestijd: 2 - 3 minuten)

In 1897 sloeg het Franse munthuis Monnaie de Paris de eerste munten met een nieuw ontwerp genaamd ‘La Semeuse’ (dat Zaaister betekent). Deze Zaaister groeide uit tot een geliefd nationaal symbool voor vrijheid, gelijkheid en broederschap. Vandaag de dag vinden veel verzamelaars het zelfs het mooiste Franse muntontwerp allertijden.

Ter viering van de 1150ste verjaardag van Monnaie de Paris, heeft het munthuis een officiële 10 Euro munt geslagen waarop de iconische Zaaister is afgebeeld. U heeft nu de unieke kans om één van de allerlaatste exemplaren van deze herdenkingsmunt te bemachtigen. Er zijn nog maar 21 munten beschikbaar. Klik daarom snel hier om uw zilveren Zaaister-munt te reserveren voor slechts € 79,95.

Reserveren - Amsterdams MuntKantoor

De zeer schaarse 10 Euro munt is geslagen in de hoogst mogelijke kwaliteit, Proof. Daarbij is gebruikgemaakt van gepolijstje muntstempels en speciaal geprepareerde muntplaatjes. De gematteerde muntafbeeldingen op de voor- en keerzijde staan daardoor in sterk contrast met de hoog-spiegelende achtergrond.

Om de hoge kwaliteit van de zilveren Proof-munt te waarborgen, wordt deze geleverd in de hoogwaardige verzamelcassette van Monnaie de Paris. Deze cassette zorgt voor een luxe presentatie en uitstekende bescherming van uw munt. Tot slot ontvangt het officiële Certificaat van Echtheid. Uit dit certificaat blijkt dat u 1 van de slechts 10.000 exemplaren bemachtigt.

De herdenkingsmunt neemt u mee op reis door de Franse monetaire geschiedenis. Dat geldt voor de zijde waarop u de iconische Zaaister ziet, maar vooral ook op de keerzijde. De keerzijde toont namelijk het portret van Karel de Kale. Hij was koning van West-Francië tot 877. Daarachter ziet u de munt die toen in Frankrijk werd gebruikt: de zilveren Denier. Dit was de eerste munteenheid die Monnaie de Paris sloeg in haar lange bestaan.

Bovenaan de speciale verzamelverpakking staat dan ook Semeuse 2014 en daaronder Denier de Charles le Chauve. Het eerste heeft betrekking op de Zaaister-munt en het jaar waarin deze is geslagen. Het tweede gedeelte slaat op het thema van de herdenkingsmunt. De Franse naam van Karel de Kale? Charles le Chauve. Het onderwerp is ‘de Denier van Karel de Kale’.

Wist u dat trouwens dat Franse munthuis Monnaie de Paris één van de oudste ondernemingen is die nog steeds bestaat? De organisatie is namelijk opgericht in 864. Daarmee is het munthuis de op zeven-na-oudste onderneming wereldwijd die nu nog actief is. De kunde en kwaliteit die in al die tijd is opgebouwd, is goed te zien. Reserveer daarom snel de schaarse 10 Euro Zaaister-munt met het thema ‘Karel de Kale’ voor slechts € 79,95.

Deze aanbieding is verlopen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief, bekijk het nieuwsoverzicht of houd onze Facebook-pagina in de gaten om op te hoogte te blijven van de nieuwste acties en aanbiedingen.

Deel het bericht

Misschien is dit ook iets voor u?