Fantasieschip Gloria Scott uit Sherlock Holmes in 99,9% puur zilver

(Leestijd: 2 - 3 minuten)

Eerder boden wij u een munt aan uit de populaire muntenserie waarop bekende fantasieschepen zijn afgebeeld. Op deze prachtige zilveren munt was het schip de Nautilus te zien. Sindsdien is ons regelmatig gevraagd of wij nog meer munten uit die serie kunnen leveren.

Het heeft wat tijd gekost, maar inmiddels heeft een van onze experts een andere munt uit de serie verkregen! Op de schaarse zilveren munt is de Gloria Scott uit Sherlock Holmes afgebeeld. De munt is officieel uitverkocht en daardoor in het verleden voor hoge bedragen verhandeld op online marktplaatsen. U kunt deze schitterende herdenkingsmunt echter bemachtigen voor slechts € 89,95.

De Gloria Scott is een van de korte verhalen die Sir Arthur Conan Doyle schreef waarin Sherlock Holmes de hoofdrol speelt. In het bekende verhaal vertelt Holmes over zijn allereerste zaak. Tijdens deze zaak komt het verleden van de vader van een studiegenoot van Sherlock boven water. De man had zich ooit, als gevangene aan boord van het schip de Gloria Scott, laten overhalen tot muiterij. Wanneer een van de mensen die de muiterij overleefde vele jaren later terugkeert in het leven van de vader en hem probeert te chanteren loopt het fout af.

Miljoenen mensen hebben het verhaal gelezen en daarmee is de zilveren Gloria Scott munt terecht onderdeel van de muntenserie met de bekendste fantasieschepen. Fans van Sherlock Holmes zullen de munt dan ook graag in hun bezit hebben. Maar vanwege de uitstekende specificaties van de munt, spreekt de Gloria Scott munt menig verzamelaar aan. Zo is de munt gemaakt van 999 zilver. Dat betekent dat 99,9% van de munt gemaakt is van puur zilver! Daardoor weegt de munt, die een diameter van 40 millimeter heeft, maar liefst 31,1 gram.

Bovendien is de munt geslagen in de hoogste muntkwaliteit: Proof. De hoge muntkwaliteit in combinatie met het hoge zilvergehalte geeft de munt een schitterende glans. Proof-kwaliteit betekent ook dat de munt geheel vrij is van krasjes en gebruikssporen. U krijgt dus voordelig een bijzondere, schaarse en prachtige zilveren munt.

Bent u benieuwd naar alle specificaties? Die vindt u hier terug.

Wij wensen u veel verzamelplezier met deze prachtige munt uit de populaire fantasieschepen reeks.

PS Er is maar een beperkt aantal exemplaren beschikbaar. Als u interesse heeft in de Gloria Scott munt, dan dient u dus niet te lang te wachten met het plaatsen van uw bestelling. Het zou zonde zijn als u de boot mist!

Deze aanbieding is verlopen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief, bekijk het nieuwsoverzicht of houd onze Facebook-pagina in de gaten om op te hoogte te blijven van de nieuwste acties en aanbiedingen.