Blijf op de hoogte

Bekijk al onze nieuwsbrieven en nieuwsberichten

Gloednieuwe Ponden voor Koning Charles III nu al bijna uitverkocht!

(Leestijd: 1 minuut)

Zoals wij u al hebben geïnformeerd is vandaag een bijzondere datum in de muntenwereld. Het is immers alweer 70 jaar geleden dat voor deze bijzondere gebeurtenis een Herdenkingsmunt geslagen is. Toen werd de kroning van Queen Elizabeth II gevierd met een prachtig aandenken.

Nu is het de beurt aan Koning Charles III. Voor deze belangrijke plechtigheid slaat The Royal Mint maar liefst drie nieuwe ontworpen Ponden. Zowel in koper/nikkel met B.U.-kwaliteit als in zilver en goud Proof. Zo is er passend aandenken voor elke verzamelaar.

Door de enorme vraag naar deze bijzondere Herdenkingsmunten zijn de meeste varianten nu al uitverkocht bij The Royal Mint. Klik nu snel hier om te kijken welke exemplaren wij nog in kleine aantallen voor u beschikbaar hebben.

Het overlijden van Queen Elizabeth II maakte veel los in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten. Ze zat ruim 70 jaar op de troon en was daarmee één van de langst zittende vorsten ooit. Na haar overlijden werd de 73-jarige Charles III per direct koning van het Verenigd Koninkrijk.

Op zaterdag 6 mei 2023 zal officiële plechtigheid van de kroning plaatsvinden in Westminster Abbey, waar alle kroningen sinds 1066 zijn uitgevoerd. Deze historische kerk ziet u ook terug op de zilveren 50 Pence. Het is traditie om in Engeland een langere periode van rouw te hebben na het overlijden van een vorst, wat ertoe leidt dat de kroning van de troonopvolger pas enkele maanden later plaatsvindt.

Alle munten worden geleverd in een representatieve verzamelverpakking met alle officiële toebehoren. Hierin vindt u alle numismatische gegevens en allerlei interessante informatie over de kroning van Koning Charles III.

De gloednieuwe verzamelobjecten zijn verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. De vijf Pond die u nu kunt reserveren is geslagen in koper/nikkel in B.U.-kwaliteit. De andere twee munten schitteren in zilver Proof.

Naar verwachting kunnen wij de te bestellen Herdenkingsmunten eind mei leveren. Volgens de informatie van The Royal Mint zullen de munten rond medio mei naar Het Amsterdams MuntKantoor worden verzonden. Zodra ze binnen zijn zullen wij ons uiterste best doen om de munten zo spoedig mogelijk bij u te krijgen.

Ik wens u veel plezier met deze bijzondere munten uit het Verenigd Koninkrijk.

Deel het bericht

"Goed verzorgd, en snel geleverd!"

Veel tevreden verzamelaars gingen u voor
R

Google Reviews R. Coret

Een goede site voor muntenverzamelaars zoals ik. Ze werken hard aan een goede levering, zijn vaak de eerste met leuke en informatieve munten. Snelle levering en in een goede verpakking.

D

Google Reviews D. Kortbeek

De informatievoorziening was uitgebreid en helder. Het maken van keuzes waar daardoor makkelijk. De betaling ging vlot en de levering was keurig binnen het aangegeven tijdvlak. Dat het resultaat schitterend is was ook zeker verwacht. Complimenten !

F

Google Reviews F. Rijnenberg

Zeer verrast door de uitzonderlijke fraaie afwerking en de goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Wij werken samen met erkende munthuizen wereldwijd

  • Royal Canadian Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Monnaie de Paris - Amsterdams MuntKantoor
  • Perth Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Münze Österreich - Amsterdams MuntKantoor
  • United States Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • South African Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Finland - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Poland - Amsterdams MuntKantoor
  • The Singapore Minth - Amsterdams MuntKantoor
  • Royal Australian Mint - Amsterdams MuntKantoor