Blijf op de hoogte

Bekijk al onze nieuwsbrieven en nieuwsberichten

Exclusieve Zuid-Afrikaanse Krugerrand in .917 goud

(Leestijd: 1 minuut)

Wist u dat er op 3 juli 1967 muntgeschiedenis is geschreven? Op die dag werden namelijk in opdracht van de Zuid-Afrikaanse regering de allereerste gouden munten met een nettogewicht van 31,1 gram zuiver goud geslagen. Dankzij deze munt, de inmiddels legendarische Krugerrand, was beleggen in goud ineens mogelijk voor "de gewone man".

Niet voor niets groeide de populariteit van de Zuid-Afrikaanse Krugerrand explosief. Rond 1980 was de munt zelfs goed voor 90% van de wereldwijde afzet van gouden beleggingsmunten. Sindsdien is de iconische klassieker altijd zeer gewild onder zowel beleggers als verzamelaars gebleven.

Ik ben dan ook verheugd dat ik u nu een heel bijzonder aanbod kan doen. U kunt tijdelijk een exclusieve gouden Krugerrand van 2023 in de allerhoogste muntkwaliteit bemachtigen. Door de enorme vraag en de strikt gelimiteerde oplage zijn er echter slechts 10 exemplaren beschikbaar. Klik daarom snel hier en bestel gelijk online!

De naam van de gerenommeerde munt is een combinatie van ‘Kruger’ en ’Rand’. Zoals u wellicht weet, was Paul Kruger (1825 - 1904) een president van de Zuid-Afrikaansche Republiek. Hij speelde een belangrijke rol in de Boerenoorlogen, waarin werd gestreden om onafhankelijkheid van de Britten.

De Rand is de nationale munteenheid van Zuid-Afrika. Deze naam is afgeleid van een Zuid-Afrikaanse bergketen waar maar liefst 40% van al het goud ter wereld vandaan komt: de Witwatersrand. Vanwege dit percentage zal het u niet verbazen dat ook de Krugerrand is geslagen met goud dat in "De Rand" is gewonnen.

Net zoals de naam, verwijst ook het ontwerp van de waardevolle munt naar Paul Kruger en het Witwatersrand. Oom Paul, zoals Kruger in zijn tijd werd genoemd door de blanke Zuid-Afrikanen, is namelijk afgebeeld op de voorzijde. Op de achterzijde is een springbok weergegeven. Dit dier komt voor in het gebied rondom "De Rand".

Metaal 22-Karaat goud
Kwaliteit Hoogst mogelijke kwaliteit: Proof
Totaalgewicht 33,9305 gram
Oplage Gelimiteerd tot 2.000 wereldwijd
Inclusief Certificaat van Eigendom en luxe officiële cassette
Beschikbaarheid Slechts 10 exemplaren - Bestel snel hier

De exclusieve gouden Krugerrand die u kunt bemachtigen is, in tegenstelling tot de meeste Krugerrands, speciaal geslagen voor verzamelaars. Uw munt is namelijk geslagen in de allerhoogste muntkwaliteit: Proof. Daarbij is de oplage strikt gelimiteerd tot slechts 2.000 exemplaren wereldwijd.

Bij uw zending ontvangt u het officiële Certificaat van Echtheid waaruit blijkt dat u één van deze munten heeft ontvangen. De Krugerrand van 1 Troy Ounce goud is, zeker in combinatie met de luxe cassette en het echtheidscertificaat, dan ook een prachtige toevoeging aan uw verzameling.

Ik wens u heel veel plezier met deze waardevolle gouden Zuid-Afrikaanse munt.

Deel het bericht

"Goed verzorgd, en snel geleverd!"

Veel tevreden verzamelaars gingen u voor
R

Google Reviews R. Coret

Een goede site voor muntenverzamelaars zoals ik. Ze werken hard aan een goede levering, zijn vaak de eerste met leuke en informatieve munten. Snelle levering en in een goede verpakking.

D

Google Reviews D. Kortbeek

De informatievoorziening was uitgebreid en helder. Het maken van keuzes waar daardoor makkelijk. De betaling ging vlot en de levering was keurig binnen het aangegeven tijdvlak. Dat het resultaat schitterend is was ook zeker verwacht. Complimenten !

F

Google Reviews F. Rijnenberg

Zeer verrast door de uitzonderlijke fraaie afwerking en de goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Wij werken samen met erkende munthuizen wereldwijd

  • Royal Canadian Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Monnaie de Paris - Amsterdams MuntKantoor
  • Perth Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Münze Österreich - Amsterdams MuntKantoor
  • United States Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • South African Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Finland - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Poland - Amsterdams MuntKantoor
  • The Singapore Minth - Amsterdams MuntKantoor
  • Royal Australian Mint - Amsterdams MuntKantoor