Blijf op de hoogte

Bekijk al onze nieuwsbrieven en nieuwsberichten

Is dit de meest unieke munt van 2023?

(Leestijd: 1 minuut)

Door de jaren heen heb ik munten in veel vormen en maten voorbij zien komen. Van de allerkleinste gouden munten ter wereld tot enorme rechthoekige munten ter grootte van een schilderij. Maar de schitterende herdenkingsmunt die Frankrijk onlangs heeft uitgegeven wist mij toch te verrassen.

Herkende u de vorm van de munt? Als de officiële 20 Euro in puur zilver u doet denken aan een koekje, de macaron, dan heeft u het juist. De munt komt namelijk voort uit een bijzondere samenwerking tussen meesterpatissier Pierre Hermé en munthuis Monnaie de Paris.

De unieke herdenkingsmunt combineert twee oude ambachten op een moderne manier. Hierdoor is het zeer gewild onder zowel verzamelaars als patissierliefhebbers, en vrijwel uitverkocht in Frankrijk. Ik wil u dan ook aanraden om snel te reageren, want wij hebben slechts 47 exemplaren tot onze beschikking. Klik dus nu hier en bestel gelijk online!

De oorsprong van de macaron gaat terug tot 1581. In dat jaar introduceerde de moeder van de Franse Koning, de Italiaanse Catharina de’ Medici, het eerste macaron-recept voor een bijzonder huwelijk. Meesterpatissier Pierre Hermé, geboren in 1961, is dan ook niet de uitvinder van het kleine ronde koekje. Hij is echter wel internationaal bekendheid geworden met zijn macarons.

Op de keerzijde van de macaron-vormige munt is een essentieel ingrediënt van het luchtige koekje gesymboliseerd: fleur de sel. Het ingrediënt speelt tevens een rol op de andere zijde. Achter de gegraveerde initialen van de Republiek Frankrijk, RF, zijn een aantal zoutkorrels afgebeeld.

Volgens een bekend spreekwoord zegt één beeld meer dan duizend woorden. Daarom had ik gelijk een paar foto’s van de bijzondere zilveren munt voor u laten maken. Maar eigenlijk doen deze foto’s geen recht aan de munt. Soms moet je iets zelf vasthouden of met je eigen ogen zien om het ten volste te waarderen.

De speciale zilveren 20 Euro is geslagen in de hoogst mogelijke muntkwaliteit: Proof. Om deze hoge kwaliteit te waarborgen is de munt voorzichtig, met gehandschoende hand, in een speciaal ontworpen muntcapsule geplaatst. Tevens wordt de munt geleverd in een luxueuze presentatiecassette van Monnaie de Paris.

De oplage is strikt gelimiteerd tot slechts 5.000 exemplaren wereldwijd. Natuurlijk ontvangt u het officiële Certificaat van Echtheid waaruit blijkt dat u één van deze munten heeft ontvangen. De macaron-munt, zeker in combinatie met de luxe cassette en het echtheidscertificaat, is dan ook een prachtige toevoeging aan uw verzameling.

Ik wens u heel veel plezier met deze unieke munt waarin twee oude ambachten samenkomen.

Deel het bericht

"Goed verzorgd, en snel geleverd!"

Veel tevreden verzamelaars gingen u voor
R

Google Reviews R. Coret

Een goede site voor muntenverzamelaars zoals ik. Ze werken hard aan een goede levering, zijn vaak de eerste met leuke en informatieve munten. Snelle levering en in een goede verpakking.

D

Google Reviews D. Kortbeek

De informatievoorziening was uitgebreid en helder. Het maken van keuzes waar daardoor makkelijk. De betaling ging vlot en de levering was keurig binnen het aangegeven tijdvlak. Dat het resultaat schitterend is was ook zeker verwacht. Complimenten !

F

Google Reviews F. Rijnenberg

Zeer verrast door de uitzonderlijke fraaie afwerking en de goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Wij werken samen met erkende munthuizen wereldwijd

  • Royal Canadian Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Monnaie de Paris - Amsterdams MuntKantoor
  • Perth Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Münze Österreich - Amsterdams MuntKantoor
  • United States Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • South African Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Finland - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Poland - Amsterdams MuntKantoor
  • The Singapore Minth - Amsterdams MuntKantoor
  • Royal Australian Mint - Amsterdams MuntKantoor