Blijf op de hoogte

Bekijk al onze nieuwsbrieven en nieuwsberichten

Bestel snel deze officiële Spaanse 40 Euro (OP=OP!)

(Leestijd: 1 minuut)

In 1519 vertrok een vloot van vijf schepen, onder leiding van de Portugese kapitein Ferdinand Magellaan, uit Spanje. Aan boord bevonden zich ongeveer 270 bemanningsleden. Het doel van de expeditie? Een westwaartse route naar de Molukken in kaart brengen.

Drie jaar later keerde slechts één schip, dertig bemanningsleden en een andere kapitein terug in Sevilla. Hun reis is de geschiedenisboeken ingegaan als de eerste zeilreis om de wereld – en wordt beschouwd als één van de grootste prestaties in de geschiedenis van de zeevaart.

Ter viering van het 500ste jubileum van deze belangrijke reis heeft Spanje een bijzondere zilveren munt uitgegeven. Het is de allereerste Spaanse 40 Euro Herdenkingsmunt ooit geslagen. Graag bieden wij u de kans om deze zeer gewilde munt te reserveren. U wordt wel aangeraden snel te reageren, want er zijn slechts 54 exemplaren beschikbaar. Klik dus nu hier en bestel direct!

Het schip dat in 1522 terugkeerde, de Victoria, stond onder bewind van de Spanjaard Juan Sebastián Elcano. Hij had het gezag overgenomen van Magellaan, die in 1521 was overleden tijdens een gevecht in de Filipijnen. De reis wordt hierdoor ook wel de Magellaan-Elcano expeditie genoemd.

De expeditie was grotendeels betaald door de Spaanse koning. Hoewel het een route naar de Molukken had opgeleverd, was deze veel langer en gevaarlijker dan men had verwacht. Hierdoor leidde de expeditie niet tot het commerciële succes waarop Spanje had gehoopt. Daarentegen had de reis wel een grote invloed op de manier waarop Europa naar de wereld keek.

De speciale zilveren 40 Euro is uitgegeven in twee kwaliteiten: Uncirculated en Brilliant Uncirculated. Dankzij onze uitstekende relatie met de Koninklijke Spaanse Munt, hebben wij enkele exemplaren van de strikt gelimiteerde uitvoering in B.U. kwaliteit verkregen voor de Nederlandse markt.

In tegenstelling tot de UNC-uitvoeringen, zijn de B.U. munten verpakt in representatieve blisters. De Koninklijke Spaanse Munt heeft elke verpakking genummerd. Indien u nu hier bestelt, bent u er dus van verzekerd dat u een officieel exemplaar in de hogere verzamelkwaliteit bemachtigt.

Ik wens u heel veel plezier met deze bijzondere munt ter herdenking van een uitzonderlijke reis.

Deel het bericht

"Goed verzorgd, en snel geleverd!"

Veel tevreden verzamelaars gingen u voor
R

Google Reviews R. Coret

Een goede site voor muntenverzamelaars zoals ik. Ze werken hard aan een goede levering, zijn vaak de eerste met leuke en informatieve munten. Snelle levering en in een goede verpakking.

D

Google Reviews D. Kortbeek

De informatievoorziening was uitgebreid en helder. Het maken van keuzes waar daardoor makkelijk. De betaling ging vlot en de levering was keurig binnen het aangegeven tijdvlak. Dat het resultaat schitterend is was ook zeker verwacht. Complimenten !

F

Google Reviews F. Rijnenberg

Zeer verrast door de uitzonderlijke fraaie afwerking en de goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Wij werken samen met erkende munthuizen wereldwijd

  • Royal Canadian Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Monnaie de Paris - Amsterdams MuntKantoor
  • Perth Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Münze Österreich - Amsterdams MuntKantoor
  • United States Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • South African Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Finland - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Poland - Amsterdams MuntKantoor
  • The Singapore Minth - Amsterdams MuntKantoor
  • Royal Australian Mint - Amsterdams MuntKantoor