Blijf op de hoogte

Bekijk al onze nieuwsbrieven en nieuwsberichten

Eerste Nederlandse 5 Euro 2023: Willemstad Vijfje

(Leestijd: 1 minuut)

Zoals u van ons gewend bent, informeren wij u altijd als eerste over de nieuwste munten. Vandaag kunnen wij het ontwerp van de eerste Nederlandse Herdenkingsmunt van 2023 aan u bekendmaken. Deze officiële 5 Euromunt wordt in opdracht van het Ministerie van Financiën uitgegeven ter ere van de hoofdstad van Curaçao, Willemstad.

Graag bieden wij u nu ook de gelegenheid om dit gloednieuwe Willemstad Vijfje te reserveren. De munt is nu nog verkrijgbaar voor de officiële uitgifteprijs. Klik daarom hier en reserveer direct een exemplaar. Zo weet u zeker dat u niet teveel betaalt én dat u er op tijd bij bent!

In 1997 is het historische deel van Willemstad op de prestigieuze UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst. Door de aanwezigheid van veel Nederlandse architectuur wordt de stad soms wel "het Amsterdam van het westelijk halfrond" genoemd. Maar ook de vele Portugese en Spaanse invloeden zijn heel duidelijk terug te zien.

Op het schitterende Willemstad Vijfje zijn enkele bezienswaardigheden afgebeeld waarmee de stad de plek op de Werelderfgoedlijst heeft verdiend. De munt wordt geslagen in verschillende verzamelkwaliteiten. Echter heeft elke uitvoering een zeer strikt gelimiteerde oplage. Zo worden er maximaal 800 exemplaren van de waardevolle Goud Proof munt uitgegeven.

Vanwege de lage oplage verwacht men dat diverse verzamelkwaliteiten snel uitverkocht raken. Dat is al bij veel Nederlandse 5 en 10 Euro Herdenkingsmunten het geval geweest. Vul daarom nu uw bestelformulier in om uw Willemstad Vijfje te reserveren.

De Ceremoniële Eerste Slag van het Willemstad Vijfje vindt plaats op 2 februari. Indien u de munt wilt bemachtigen, doet u er wel verstandig aan al eerder een exemplaar te reserveren. Het zou zonde zijn als de munt al tijdens de voorintekening uitverkocht raakt, wat vaker is voorgekomen. Ook bij eerdere munten uit de serie ‘UNESCO Werelderfgoed’. Plaats dus vandaag nog snel uw reservering en u ontvangt het nieuwste Vijfje gegarandeerd.

Ik wens u veel verzamelplezier met het gloednieuwe Willemstad Vijfje.

Deel het bericht

"Goed verzorgd, en snel geleverd!"

Veel tevreden verzamelaars gingen u voor
R

Google Reviews R. Coret

Een goede site voor muntenverzamelaars zoals ik. Ze werken hard aan een goede levering, zijn vaak de eerste met leuke en informatieve munten. Snelle levering en in een goede verpakking.

D

Google Reviews D. Kortbeek

De informatievoorziening was uitgebreid en helder. Het maken van keuzes waar daardoor makkelijk. De betaling ging vlot en de levering was keurig binnen het aangegeven tijdvlak. Dat het resultaat schitterend is was ook zeker verwacht. Complimenten !

F

Google Reviews F. Rijnenberg

Zeer verrast door de uitzonderlijke fraaie afwerking en de goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Wij werken samen met erkende munthuizen wereldwijd

  • Royal Canadian Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Monnaie de Paris - Amsterdams MuntKantoor
  • Perth Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Münze Österreich - Amsterdams MuntKantoor
  • United States Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • South African Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Finland - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Poland - Amsterdams MuntKantoor
  • The Singapore Minth - Amsterdams MuntKantoor
  • Royal Australian Mint - Amsterdams MuntKantoor