Blijf op de hoogte

Bekijk al onze nieuwsbrieven en nieuwsberichten

Prachtige gekleurde munt in Sterling zilver nu beperkt beschikbaar

(Leestijd: 1 minuut)

Af en toe kom ik iets tegen, wat ik niet kan laten liggen. Dit keer was het een officieel zilveren 5 Euro muntstuk uit Letland met een prachtig gekleurd ontwerp. U kunt hier het ontwerp bekijken. Misschien denkt u er wel net zo over.

Het gebeurt niet vaak dat ik een munt uit Letland kan bemachtigen. Vaak worden de officiële Herdenkingsmunten in zeer beperkte oplage geslagen en in dit geval is er door het gekleurde ontwerp extra veel belangstelling. Hierdoor verwacht ik dat de vraag de beschikbaarheid van slechts 24 stuks ruim zal overstijgen. Wilt u één van deze Sterling zilveren munten bemachtigen? Klik dan snel hier en vul direct uw reserveringsformulier in.

25 jaar na 'De Baltische Weg' is als eerbetoon deze prachtige Sterling zilveren Herdenkingsmunt geslagen. In Estland, Letland en Litouwen kreeg het verlangen naar vrijheid en onafhankelijkheid eind jaren tachtig een krachtige uitdrukking. Na 50 jaar onderdrukking van de USSR sloegen, op 23 augustus 1989 om 19.00 uur, ongeveer twee miljoen inwoners van de Baltische staten de handen ineen. Samen vormden zij een 600 kilometer lange menselijke ketting die 15 minuten lang Tallinn, Riga en Vilnius met elkaar verbonden. In 1991 herwonnen de Baltische staten hun vrijheid en onafhankelijkheid.

De voorzijde van de gekleurde 5 Euro wordt doorkruist door een vlechtwerk met daarin de kleuren van de nationale vlaggen van de drie Baltische Republieken. De achterzijde toont een boomstam met blootliggende wortels. Daaromheen staan de inscripties Atmostas Baltija (ontwaking Baltische staten) en Lietuva Latvija Eesti (Litouwen, Letland, Estland).

De Sterling zilveren munt is voorzien van de officiële toebehoren en is geslagen in de hoogste kwaliteit: Proof. Uw exemplaar zal worden geleverd in een luxe presentatiecassette om de kwaliteit te waarborgen, compleet met Certificaat van Echtheid. Dit certificaat garandeert u dat u 1 van de slechts 10.000 exemplaren wereldwijd in uw bezit heeft.

Ik wens u veel plezier met deze unieke gekleurde munt uit Letland.

Deel het bericht

"Goed verzorgd, en snel geleverd!"

Veel tevreden verzamelaars gingen u voor
R

Google Reviews R. Coret

Een goede site voor muntenverzamelaars zoals ik. Ze werken hard aan een goede levering, zijn vaak de eerste met leuke en informatieve munten. Snelle levering en in een goede verpakking.

D

Google Reviews D. Kortbeek

De informatievoorziening was uitgebreid en helder. Het maken van keuzes waar daardoor makkelijk. De betaling ging vlot en de levering was keurig binnen het aangegeven tijdvlak. Dat het resultaat schitterend is was ook zeker verwacht. Complimenten !

F

Google Reviews F. Rijnenberg

Zeer verrast door de uitzonderlijke fraaie afwerking en de goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Wij werken samen met erkende munthuizen wereldwijd

  • Royal Canadian Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Monnaie de Paris - Amsterdams MuntKantoor
  • Perth Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Münze Österreich - Amsterdams MuntKantoor
  • United States Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • South African Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Finland - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Poland - Amsterdams MuntKantoor
  • The Singapore Minth - Amsterdams MuntKantoor
  • Royal Australian Mint - Amsterdams MuntKantoor