Blijf op de hoogte

Bekijk al onze nieuwsbrieven en nieuwsberichten

Gloednieuwe Franse Herdenkingsmunt nu al bijna nergens meer verkrijgbaar!

(Leestijd: 1 minuut)

Ter gelegenheid van twee verjaardagen, 200 jaar ontcijfering van hiërogliefen en 100 jaar na de ontdekking van het graf van Toetanchamon, brengt de Monnaie de Paris dit jaar een uitzonderlijke zilveren 10 Euromunt uit. Dit doen ze in samenwerking met het Louvre.

Door de hoge interesse in Franse Herdenkingsmunten en een zeer gelimiteerde oplage van slechts 5.000 exemplaren is deze bijzondere puur zilveren Sfinx nu al bijna uitverkocht bij de Monnaie de Paris! Hierdoor hebben wij waarschijnlijk veel minder aanbod dan dat de vraag zal zijn.

Gelukkig heeft één van onze muntexperts nog 15 stuks kunnen bemachtigen. Door de beperkte beschikbaarheid hebben wij echter niks op uw naam kunnen reserveren. Wilt u één van de exemplaren bemachtigen? Klik dan snel hier om naar uw bestelformulier te gaan en vul direct uw gegevens in.

De Franse 10 Euromunt is geslagen in de vorm van de Grote Sfinx van Tanis. Op de voorzijde ziet u de vermelding van "1822-2022". Dit verwijst naar de 200ste verjaardag van de ontcijfering van hiërogliefen. Op de keerzijde van de munt staat centraal het beeld van de god Amon die over de jonge Toetanchamon waakt. Daaromheen vindt u de Egyptische hiërogliefen en de nominale waarde.

De Grote Sfinx van Tanis is een granieten sculptuur en dateert waarschijnlijk uit de 26e eeuw voor Christus. Het grote beeld werd ontdekt in de ruïnes van de tempel van Amun-Ra in Tanis, de hoofdstad van Egypte tijdens de 21e tot en met de 23e dynastie. De enige overblijfselen van de oorspronkelijke inscripties zijn de delen die verwijzen naar de farao's Amenemhat II (12e dynastie), Merneptah (19e dynastie) en Sjosjenq I (22e dynastie). De Grote Sfinx van Tanis bevindt zich sinds 1826 in het Louvre in Parijs.

Het eerste Egyptische museum, bestaande uit vier kamers, werd in 1827 geopend in het Louvre. Jean-François Champollion, de Franse geleerde die in 1822 Egyptische hiërogliefen ontcijferde, richtte dit museum op met als doel zijn kennis te verspreiden over deze mysterieuze beschaving. De afdeling Egyptische Oudheden beslaat inmiddels twee verdiepingen in het huidige Louvre en is de grote inspiratiebron voor deze bijzondere Franse 10 Euromunt van puur zilver.

Uw Herdenkingsmunt wordt geslagen in de hoogste numismatische kwaliteit: Proof. Een fijne Proofmunt wordt geslagen door middel van speciaal geprepareerde matrijzen en muntplaatjes. Dit unieke verzamelobject wordt geleverd met officiële cassette en Certificaat van Echtheid. Dit certificaat garandeert u dat u 1 van de slechts 5.000 exemplaren wereldwijd in uw bezit heeft, indien u op tijd hier uw reservering plaatst.

Ik wens u veel plezier met deze zeldzame 10 Euromunt.

Deel het bericht

"Goed verzorgd, en snel geleverd!"

Veel tevreden verzamelaars gingen u voor
R

Google Reviews R. Coret

Een goede site voor muntenverzamelaars zoals ik. Ze werken hard aan een goede levering, zijn vaak de eerste met leuke en informatieve munten. Snelle levering en in een goede verpakking.

D

Google Reviews D. Kortbeek

De informatievoorziening was uitgebreid en helder. Het maken van keuzes waar daardoor makkelijk. De betaling ging vlot en de levering was keurig binnen het aangegeven tijdvlak. Dat het resultaat schitterend is was ook zeker verwacht. Complimenten !

F

Google Reviews F. Rijnenberg

Zeer verrast door de uitzonderlijke fraaie afwerking en de goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Wij werken samen met erkende munthuizen wereldwijd

  • Royal Canadian Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Monnaie de Paris - Amsterdams MuntKantoor
  • Perth Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Münze Österreich - Amsterdams MuntKantoor
  • United States Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • South African Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Finland - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Poland - Amsterdams MuntKantoor
  • The Singapore Minth - Amsterdams MuntKantoor
  • Royal Australian Mint - Amsterdams MuntKantoor