Blijf op de hoogte

Bekijk al onze nieuwsbrieven en nieuwsberichten

2,5 Euro ter herdenking van 20 Jaar Centrale Bank van Luxemburg

(Leestijd: 1 minuut)

Zoals u weet, staat het Verdrag van Maastricht centraal op de eerste Nederlandse Herdenkingsmunt van 2022. Het historische verdrag legde de basis voor de invoering van onze Euro. Tevens leidde het tot de oprichting van de Europese Centrale Bank in 1998.

In hetzelfde jaar heeft één van de oorspronkelijke ondertekenaars van het verdrag, Luxemburg, ook een eigen Centrale Bank geopend. Een gebeurtenis die op schitterende wijze wordt herdacht op een officiële 2,5 Euro van puur goud, die u nu hier kunt reserveren.

Wij zijn verheugd u deze prachtige Proof-munt aan te kunnen bieden. Compleet met het originele Certificaat van Echtheid en een luxe verzamelcassette. Indien u de waardevolle gouden munt wilt bemachtigen, wordt wel aangeraden snel te reageren. Er zijn nog slechts 22 exemplaren beschikbaar, dus klik snel en bestel!

U kunt het ontwerp van de gouden 2,5 Euro beter bekijken op deze website. Op de munt is een deel van het bouwwerk van de CBL afgebeeld, evenals de officiële Franse naam: Banque Centrale du Luxembourg. Onderaan ziet u, in een halve cirkel, twaalf sterren afgebeeld. Deze symboliseren de eerste twaalf ondertekenaars van het Verdrag van Maastricht.

De Luxemburgse Herdenkingsmunt is vervaardigd van .999 goud en geslagen in de allerhoogste kwaliteit: Proof. Daarbij is gebruikgemaakt van speciale gepolijste muntstempels en speciaal geprepareerde muntplaatjes. Het eindresultaat is een gave hoog-spiegelende achtergrond waarop gematteerd het gedetailleerde bankgebouw is weergegeven.

Mede door het hoge goudgehalte en de hoge kwaliteit waarin de munt is geslagen, is de oplage gelimiteerd tot slechts 1.500 exemplaren wereldwijd. U bevindt zich nu dus in een bevoorrechte positie. Weinig verzamelaars hebben de mogelijkheid die u heeft. Vul vandaag nog uw bestelformulier in en profiteer direct.

Ik wens u veel plezier met deze speciale 2,5 Euro Herdenkingsmunt uit Luxemburg.

Deel het bericht