Frankrijk slaat schitterende munt ter ere van Hollandse meester

(Leestijd: 1 minuut)

Vandaag de dag behoort Johannes Vermeer tot de bekendste schilders aller tijden. De werken van deze Hollandse meester zijn beroemd in binnen- en buitenland. Zo ook in Frankrijk, waar een kunstcriticus in de negentiende eeuw zorgde voor een ware jacht op de werken van Vermeer.

Daar vertel ik u straks graag meer over. Maar eerst wil ik u de kans geven om de gloednieuwe Franse Herdenkingsmunt ter ere van Vermeer te reserveren. De oplage van deze officiële 10 Euro munt is zo strikt gelimiteerd, dat het wettige betaalmiddel waarschijnlijk op zeer korte termijn uitverkocht is.

Dat gebeurde een jaar geleden ook met het Franse eerbetoon aan Vincent Van Gogh. De vraag daarnaar was veel groter dan het beperkte aanbod. Desondanks heeft deze Vermeer munt dezelfde oplage. Voorkom dus teleurstelling en klik snel hier om een exemplaar te reserveren. Op is op!

Op de Herdenkingsmunt is het bekendste werk van Vermeer op schitterende wijze weergegeven. Dit schilderij, Het Meisje met de Parel, wordt ook wel ‘De Mona Lisa van het Noorden’ genoemd. Sinds 1902 is het werk te bewonderen in het Mauritshuis in Den Haag. Het is een vast onderdeel van de collectie van het museum.

Wist u dat Vermeer, ondanks zijn hedendaagse bekendheid, bijna in vergetelheid was geraakt? Dat komt doordat hij weinig schilderijen heeft gemaakt. Slechts 37 werken zijn toegeschreven aan Vermeer en drie daarvan zijn omstreden. Tegelijkertijd schilderde hij bijna alleen maar in opdracht van anderen. Toen hij overleed 1675 waren vrijwel al zijn werken dus in privébezit.

Na verloop van tijd wisten steeds minder mensen van het bestaan van de schilderijen af. Vooral in het buitenland waren Vermeer en zijn werken onbekend. Totdat een Franse kunstcriticus, Théophile Thoré-Bürger, in 1866 in een uitgebreid schrijfsel Vermeer prees en presenteerde als een onbekend en miskend genie.

Dankzij de woorden van de Fransman ontstond er in Europa, bijna twee hele eeuwen na de dood van Vermeer, een ware jacht op de schilderijen van de Hollandse meester. Het is dan ook toepasselijk dat het Franse munthuis Monnaie de Paris het schitterende eerbetoon aan Vermeer heeft geslagen.

Thema Meesterwerken van het Museum - Vermeer
Kwaliteit Puur (99,9%) Zilver Proof
Nominale waarde 10 Euro
Oplage Slechts 3.000 wereldwijd - Bestel snel hier

Waarschijnlijk kunnen wij uw speciale Johannes Vermeer munt halverwege deze maand verzenden. Vanwege de beperkte beschikbaarheid raden wij u wel aan vandaag al uw reserveringsformulier in te vullen. Des te eerder u de unieke rechthoekige Herdenkingsmunt reserveert, des te groter de kans dat wij u een exemplaar kunnen toezenden.

Ik wens u heel veel plezier met deze Franse munt ter herdenking van een Hollandse meester.

Deel het bericht