Bekendmaking officiële Benelux Set 2021

(Leestijd: 1 minuut)

Boodschappen afrekenen met kwartjes, rijksdaalders, geeltjes en andere geliefde Guldens. Inmiddels is het alweer twintig jaar geleden dat dit voor het laatst mogelijk was. Maar veel mensen kunnen het zich nog herinneren als de dag van gisteren.

Ook voor België en Luxemburg was 2001 het laatste jaar met een nationale munteenheid. Daarom hebben de drie landen besloten om samen een set uit te brengen waarmee de valuta uit de tijd vóór de Euro worden herdacht. Een officiële set ter ere van Nederlandse Guldens, Belgische Franken en Luxemburgse Franken.

De speciale muntset is vanaf vandaag verkrijgbaar. Indien u een exemplaar wilt bemachtigen, kan ik u aanraden snel te reageren. Vanwege het historische thema is de verwachte interesse groot. Echter is de oplage strikt gelimiteerd tot slechts 5.000 sets voor heel de Benelux. Alleen al in Nederland wonen veel meer verzamelaars dan dat er sets zijn geslagen!

De officiële Benelux Set is al jaren een zeer populair collector’s item onder verzamelaars. Met deze set ontvangt u in één keer alle reguliere Euromunten van Nederland, België en Luxemburg van een jaar. Daar zitten een aantal bijzondere muntstukken tussen. Zo worden de munten van 1 en 2 Eurocent niet meer in omloop gebracht in de Benelux, maar die worden speciaal geslagen voor de set.

De 24 wettige betaalmiddelen zijn stuk voor stuk geslagen in de superieure kwaliteit Brilliant Uncirculated. De set van 2021 bevat bovendien een exclusieve Herdenkingsuitgifte waarop het afscheid van de oude munten centraal staat. Deze uitgifte is alléén in de Benelux Set 2021 verkrijgbaar.

Thema Twintig Jaar Afscheid van de Nationale Valuta
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Nominale waarde 3x 3,88 Euro
Bijzonderheid Inclusief thematische blister en een unieke Herdenkingsuitgifte
Totale oplage Slechts 5.000 sets wereldwijd - Reserveer uw set hier

Veel van onze klanten verzamelen al jaren de Benelux Set. Maar natuurlijk zijn er mensen die pas onlangs kennis hebben gemaakt met dit mooie verzamelgebied. Daarom doen wij ons best om, naast de nieuwste set, ook altijd enkele sets van voorgaande jaren aan te kunnen bieden.

Gelukkig konden wij u eerder dit jaar berichtten dat wij door terugkoop uit de markt een aantal oudere Benelux Sets hadden verkregen. Deze zijn nog niet allemaal uitverkocht. Op deze website ziet u welke sets u op dit moment kunt reserveren.

Ik wens u heel veel plezier met deze speciale uitgiften van de Benelux.

Deel het bericht