De Melancholische Wals in Sterling zilver

(Leestijd: 1 minuut)

Zoals u weet, zijn onze muntexperts altijd op zoek naar de mooiste munten en meest unieke uitgiften. Eerder dit jaar kreeg één van hen een buitenkans. Hij kon namelijk voor een schappelijke prijs een kistje met originele zilveren munten uit Letland verkrijgen.

Er werd ons verzekerd dat elke munt voorzien was van de officiële verpakking en het Certificaat van Echtheid. De keuze was dan ook snel gemaakt. Mede door de positieve reacties die wij in het verleden op Letse Euro Herdenkingsmunten kregen.

Hierdoor kunnen wij u vandaag voordelig een authentieke zilveren 5 Euro munt in de hoogste kwaliteit aanbieden. Er zijn al een aantal exemplaren vergeven, waardoor er niet veel meer beschikbaar zijn. Indien u interesse heeft, klik dan hier om gelijk naar de bestelpagina te gaan!

Letland heeft de munt uitgegeven ter herdenking van een van ‘s lands bekendste componisten: Emils Darzinš (1875 - 1910). Tijdens zijn korte leven heeft hij diverse muziekstukken geschreven, waaronder orkestmuziek. Slechts één van deze orkestrale werken bestaat nog maar. Daarvan is de titel, Valse Melancolique, in een zwierig schrift afgebeeld op de munt. Op de andere zijde ziet u een vallende ster, zijn naam en zijn geboorte- en sterfjaar, verbonden door een regenboog.

Hoe het kan dat alleen Valse Melancolique vandaag de dag bekend is, is een tragisch verhaal. In 1908 werden twee van zijn orkeststukken gespeeld in Riga. Andere Letse componisten waren uiterst negatief over zijn werk en enkelen betichten hem zelfs van plagiaat.

Ook de bekendste Letse componist aller tijden, Jean Sibelius, had zich negatief geuit over de werken. Vanwege deze morele tegenslag vernietigde Darzinš al zijn orkeststukken. Van deze vernietigde werken is na zijn heengaan alleen Valse Melancolique hersteld.

Ik wens u veel plezier met deze speciale Letse Herdenkingsmunt.

Deel het bericht