Blijf op de hoogte

Bekijk al onze nieuwsbrieven en nieuwsberichten

Maak opnieuw kennis met oude munten

(Leestijd: 1 minuut)

Kunt u zich de oude munten van de huidige Eurolanden nog herinneren? Onze Gulden zal bij velen helder voor de geest staan. Maar dat geldt waarschijnlijk niet voor munteenheden zoals de Maltese Lire, Cypriotische Cent of Finse Makka.

Helaas zijn deze historische munten steeds slechter te verkrijgen op internationale markten. Een groot deel is reeds omgesmolten, vernietigd of in de handen van verzamelaars. Gelukkig hebben wij door terugkoop uit de markt weer een aantal complete muntsets weten te verkrijgen. Eén van deze schaarse sets hebben wij 48 uur op uw naam gereserveerd.

Met de kortingscode 2121EM2483 ontvangt u bovendien eenmalig een korting van wel € 10,-. Hiermee kost deze officiële Afscheidsset van de Griekse Drachme slechts € 19,95 (in plaats van € 29,95). Klik nu hier om uw kortingscode direct toe te passen en de set voordelig af te roepen.

Op 1 januari 2002 werd de Euro in twaalf landen tegelijkertijd ingevoerd. Overal werden de oude munten massaal omgewisseld voor de Euro. Maar niet veel later ontstond er juist weer vraag naar deze munteenheden. Mensen hadden bijvoorbeeld heimwee naar hun vertrouwde Guldens, Peseta’s of Franken. Of waren benieuwd naar de voormalige valuta van andere Eurolanden.

Door de snel toenemende belangstelling in oude munteenheden was een nieuw en razend populair verzamelthema geboren. Door de stijgende vraag werd het echter steeds moeilijker om complete sets met munten te bemachtigen. Dat gold al helemaal voor munten in een degelijke kwaliteit.

Mis deze kans dus niet om op een voordelige en eenvoudige manier opnieuw kennis te maken met de voormalige valuta van de Eurolanden. Vanwege de verwachte interesse van onze klanten en de beperkte beschikbaarheid van de sets, is uw set slechts 2 dagen op uw naam gereserveerd. Daarna kunnen wij u geen exemplaar meer garanderen.

De set met Griekse Drachmes is onderdeel van de officiële Afscheid van de Nationale Munteenheid Collectie. Deze gewilde serie bestaat uit complete sets met oude valuta van Eurolanden. Per land zijn de munten, na een kwaliteitscontrole door een muntexpert, gebundeld in een representatieve blister met numismatische specificaties.

Als u de set met Drachmes behoudt, verwerft u ook het recht om de schaarse Afscheidssets van andere landen te ontvangen. Er wordt u dan periodiek een andere bijzondere set met munten geheel vrijblijvend aangeboden. U ontvangt elke Afscheidsset 21 dagen op zicht. Uiteraard kunt u de toezending op elk moment stopzetten. Een e-mail, telefoontje of brief volstaat.

Deel het bericht

"Goed verzorgd, en snel geleverd!"

Veel tevreden verzamelaars gingen u voor
R

Google Reviews R. Coret

Een goede site voor muntenverzamelaars zoals ik. Ze werken hard aan een goede levering, zijn vaak de eerste met leuke en informatieve munten. Snelle levering en in een goede verpakking.

D

Google Reviews D. Kortbeek

De informatievoorziening was uitgebreid en helder. Het maken van keuzes waar daardoor makkelijk. De betaling ging vlot en de levering was keurig binnen het aangegeven tijdvlak. Dat het resultaat schitterend is was ook zeker verwacht. Complimenten !

F

Google Reviews F. Rijnenberg

Zeer verrast door de uitzonderlijke fraaie afwerking en de goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Wij werken samen met erkende munthuizen wereldwijd

  • Royal Canadian Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Monnaie de Paris - Amsterdams MuntKantoor
  • Perth Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Münze Österreich - Amsterdams MuntKantoor
  • United States Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • South African Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Finland - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Poland - Amsterdams MuntKantoor
  • The Singapore Minth - Amsterdams MuntKantoor
  • Royal Australian Mint - Amsterdams MuntKantoor