Blijf op de hoogte

Bekijk al onze nieuwsbrieven en nieuwsberichten

Het ontwerp van het Anton Geesink Vijfje is onthuld

(Leestijd: 1 minuut)

Ik heb goed nieuws voor u. De eerste Nederlandse Herdenkingsmunt van het jaar is vanaf vandaag verkrijgbaar! Deze unieke 5 Euro munt wordt in opdracht van het Ministerie van Financiën geslagen ter ere van de wereldberoemde Utrechtse judoka, Anton Geesink.

Ondanks de grote vraag naar Nederlandse munten houdt het Ministerie de oplage van de nieuwe uitgiften strikt gelimiteerd. Door deze beperkte oplage zijn diverse opties vaak al rond de uitgiftedatum uitverkocht. Klik daarom snel hier om direct naar de website te gaan waar u uw Anton Geesink Vijfje kunt reserveren.

Het Anton Geesink Vijfje is de nieuwste munt in de populaire serie ter ere van Nederlandse Sporticonen. Eerder is onder meer het Johan Cruijff Vijfje uitgegeven. De munt was zo populair, dat deze zelfs al tijdens de voorintekening volledig was uitverkocht. Daarna is de munt alleen nog af en toe verhandeld, vaak voor veel hogere prijzen.

Ik wil u dan ook adviseren om uw Anton Geesink Vijfje te reserveren nu deze verkrijgbaar is voor de officiële uitgifteprijs. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt voor de allereerste Nederlandse Herdenkingsmunt van 2021.

Anton Geesink (1934 - 2010) heeft tijdens zijn roemrijke carrière veel titels gewonnen. Zo won de judolegende zestig jaar geleden als eerste niet-Japanner het wereldkampioenschap judo in de zwaarste klasse. Ook wist Geesink 21 keer het Europese kampioenschap te winnen en de gouden medaille te veroveren tijdens de Olympische Spelen in Tokio in 1964.

Deze zomer vinden de Olympische Spelen weer in Tokio plaats en ook dit jaar zal een Nederlandse judoka strijden om de titel: Noël van ‘t End. Mogelijk stapt Van ‘t End in de voetsporen van Anton Geesink als hij de Olympische titel weet te winnen. Daarom wordt er een exclusieve Anton Geesink Zilverset uitgegeven, waarmee ‘Tokio toen en nu’ wordt gesymboliseerd.

De set bestaat uit het officiële Anton Geesink Vijfje in Sterling zilver en een unieke zilveren Noël van ‘t End uitgifte. Bovendien heeft het een bijzondere verpakking waarin een stuk hout uit de sportschool van Geesink is verwerkt. Door de strikt gelimiteerde oplage van slechts 500 sets kan dit een zeer gewild verzamelobject onder zowel muntverzamelaars als judoliefhebbers zijn.

Het zilveren Anton Geesink Vijfje is tevens los te verkrijgen en er zal ook een officiële gouden 10 Euro variant worden geslagen. De zilveren en gouden variant van de vorige Nederlandse Herdenkingsmunt waren zeer snel uitverkocht. Bezoek daarom vandaag nog Zilveren-vijfje.nl, want alle Anton Geesink uitgiften zijn nu gegarandeerd beschikbaar.

De Ceremoniële Eerste Slag van het Anton Geesink Vijfje vindt plaats op 23 juni. Een maand voordat de Olympische Spelen van start gaan. Naar verwachting kan uw bestelling vlak na de Eerste Slag worden verzonden. U kunt echter het beste direct al uw formulier invullen, zodat u gegarandeerd op tijd bent.

Ik wens u heel veel plezier met de allereerste Nederlandse Herdenkingsmunt van het jaar.

Deel het bericht

"Goed verzorgd, en snel geleverd!"

Veel tevreden verzamelaars gingen u voor
R

Google Reviews R. Coret

Een goede site voor muntenverzamelaars zoals ik. Ze werken hard aan een goede levering, zijn vaak de eerste met leuke en informatieve munten. Snelle levering en in een goede verpakking.

D

Google Reviews D. Kortbeek

De informatievoorziening was uitgebreid en helder. Het maken van keuzes waar daardoor makkelijk. De betaling ging vlot en de levering was keurig binnen het aangegeven tijdvlak. Dat het resultaat schitterend is was ook zeker verwacht. Complimenten !

F

Google Reviews F. Rijnenberg

Zeer verrast door de uitzonderlijke fraaie afwerking en de goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Wij werken samen met erkende munthuizen wereldwijd

  • Royal Canadian Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Monnaie de Paris - Amsterdams MuntKantoor
  • Perth Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Münze Österreich - Amsterdams MuntKantoor
  • United States Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • South African Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Finland - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Poland - Amsterdams MuntKantoor
  • The Singapore Minth - Amsterdams MuntKantoor
  • Royal Australian Mint - Amsterdams MuntKantoor