Speciale 5 Euro Herdenkingsmunt ter ere van de Barok

(Leestijd: 1 minuut)

Ons land heeft veel grote kunstenaars voortgebracht. Denk aan Jeroen Bosch in de vijftiende eeuw, Vermeer in de Gouden Eeuw en Mondriaan in de vorige eeuw. Sommigen ontwikkelden een eigen stijl die door velen nagevolgd zou worden. Anderen perfectioneerden de stroming die op dat moment populair was, zoals de barok in de tijd van Jan Steen en Rembrandt.

Ook in Letland is de barok gewild geweest. Daarom heeft het land een bijzondere 5 Euro uitgegeven ter herdenking van de stijl. Deze prachtige munt is geslagen in Sterling zilver, waarna het op verfijnde wijze is voorzien van vergulde details. Het unieke eerbetoon is zelf een kunstwerk.

Toen wij laatst een zilveren 5 Euro uit Letland aanboden, kregen wij veel positieve reacties. Door de strikt gelimiteerde oplage, het speciale ontwerp en de hoge kwaliteit zal de interesse in deze munt naar verwachting groter zijn. Helaas is er slechts een heel beperkt aantal beschikbaar. Klik snel hier en bestel direct, want dit is uw enige kans!

De barok ontstond aan het einde van de zestiende eeuw in Italië. Terwijl de kunstwerken die daarvoor werden gemaakt in de renaissance meer een ideaalbeeld weergaven, was de barok juist een stijl gestoeld op dramatische effecten en realisme. Hierdoor moest de kunst dichterbij de mensen komen.

Waarom deze munt waarschijnlijk gewild is:

  • Een schitterende combinatie van Sterling zilver en verfijnde vergulding
  • Geslagen in de hoogst mogelijke muntkwaliteit, Proof
  • Er zijn slechts 26 exemplaren direct ter beschikking: Bestel snel hier

Of u nu een kunstkenner bent of niet, u bent ongetwijfeld bekend met enkele bouwwerken in de barokstijl. Mogelijk onbewust. Zo zijn het Paleis van Versailles en een deel van het Louvre uitstekende voorbeelden van de barokarchitectuur. Maar ook in ons eigen land vinden wij de stijl terug. In de Nieuwe Kerk in Den Haag bijvoorbeeld.

Ik wens u veel plezier met deze bijzondere 5 Euro uit Letland ter herdenking van de barok.

Deel het bericht