De Grote Golf van Hokusai in Zilver Proof kwaliteit

(Leestijd: 1 minuut)

Eerder deze zomer hebben via onze nieuwsbrief de officiële Vincent Van Gogh munt aangeboden. Sindsdien is ons meerdere malen gevraagd of wij ook een andere 10 Euro munt uit dezelfde serie kunnen leveren, waarop een kunstwerk prijkt dat men onder andere kent van het Rijksmuseum.

Het was geen gemakkelijke opgave. Er is namelijk zoveel internationale interesse in het prachtexemplaar dat de munt al is uitverkocht bij het munthuis dat de munt heeft geslagen, Monnaie de Paris. Gelukkig waren wij er nét op tijd bij. Hierdoor hebben wij een laatste paar munten kunnen bemachtigen voor onze klanten. Eén van deze zeldzame meesterwerken kan van u zijn als u nu uw reservering plaatst.

Iedereen die ons om dit Franse wettige betaalmiddel heeft gevraagd, heeft deze namelijk reeds ontvangen. Nu is er nog een klein aantal extra uitgiften naar ons onderweg. Klik snel hier om uw naar uw reserveringsformulier te gaan en de munt te bestellen, want op is echt op.

Op uw munt ziet u het kunstwerk De Grote Golf bij Kanagawa van de Japanse kunstenaar Katsushika Hokusai. Deze houtsnede is het bekendste werk van Hokusai en het is vele malen gekopieerd. Ook Hokusai zelf heeft meerdere afdrukken gemaakt. Hierdoor is De Grote Golf onder andere te vinden in collecties van het Rijksmuseum, het British Museum in Londen en het Metropolitan Museum of Art in New York.

Uitgifte Meesterwerken van het Museum - De Grote Golf
Metaal .900 Zilver
Kwaliteit Proof (Hoogste kwaliteit)
Jaar 2020
Nominale waarde 10 Euro

Het is geen wonder dat deze ‘Meesterwerken van het Museum’ munt al is uitverkocht bij het Franse munthuis. De oplage is immers zeer streng gelimiteerd, zoals wij gewend zijn van Franse Zilver Proof munten. Zo zijn er slechts 3.000 geslagen. Misschien is dit dus uw enige kans om een exemplaar te bemachtigen voor slechts € 79,95.

Wij kunnen niet met zekerheid zeggen wanneer wij uw munt zullen leveren. Helaas hebben diverse zendingen dit jaar langer geduurd dan van tevoren werd gedacht, ook vanuit Frankrijk. Mede door diverse coronamaatregelen waar ook het internationale verkeer last van ondervindt. Desondanks is het verstandig zo spoedig mogelijk uw gegevens achter te laten, zodat u er op tijd bij bent.

Ik wens u veel plezier met deze 10 Euro ter ere van de geboorteplaats van de Spelen.

Deel het bericht