Bijzondere Maltese Vrijheidsmunt nu beperkt verkrijgbaar

(Leestijd: 1 minuut)

Wij merken dat er nog steeds erg veel interesse is in Herdenkingsmunten ter ere van 75 jaar vrijheid en de beëindiging van de Tweede Wereldoorlog. Ook onze klantenservice krijgt vaak de vraag of wij aan andere munten met dit thema kunnen komen. Toen één van onze muntexperts onlangs de mogelijkheid had om deze gloednieuwe munt uit Malta te verkrijgen, hoefden wij daar niet lang over na te denken.

Uiteraard hebben wij ons uiterste best gedaan om zoveel mogelijk exemplaren te bemachtigen, voor u en onze andere klanten. De oplage van dit officiële Maltese verzamelobject in Sterling zilver is echter bijzonder strikt gelimiteerd. Er zijn slechts 2.000 exemplaren geslagen. Hierdoor hebben wij er minder kunnen verkrijgen dan wij waarschijnlijk nodig zullen hebben.

Door deze beperkte beschikbaarheid hebben wij geen exemplaar op uw naam kunnen reserveren. Wilt u de munt bemachtigen? Dan wordt u aangeraden om vandaag nog uw interesse kenbaar te maken. Klik daarom nu hier om direct naar uw bestelformulier te gaan en vul snel uw gegevens in.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Malta, vanwege de strategische ligging van de eilanden, een sleutelpost voor de geallieerden. Vanaf de eilanden kon de opmars van vijandelijke troepen in Noord-Afrika bijvoorbeeld worden gestuit en konden de geallieerden aldaar worden bevoorraad. Voor deze strategische ligging betaalde Malta echter een hele hoge prijs.

Zo heeft Malta het record voor de zwaarste continue bomaanvallen die een land ooit te verduren heeft verkregen. Het land werd 154 dagen en nachten onafgebroken gebombardeerd, met in totaal 6.700 ton aan bommen. Hierbij vielen velen slachtoffers onder de burgerbevolking en ook was de schade aan de gebouwen enorm. Omdat de Maltezers stand hielden, met steun van de Royal Air Force, kreeg de hele bevolking van op 15 april 1942 de hoogste onderscheiding voor burgerlijke moed van koning George VI. Deze onderscheiding prijkt nu op de vlag van Malta.

Uitgifte 75e Jubileum van het einde van de Tweede Wereldoorlog
Metaal Sterling (.925) zilver
Kwaliteit Proof (Hoogste kwaliteit)
Jaar 2020
Nominale waarde 10 Euro
Inclusief Bijbehorende verzamelverpakking van de Centrale Bank van Malta
Oplage Slechts 2.000 exemplaren, wees er snel bij

Op uw munt ziet u drie vliegtuigen die een belangrijke symbolische waarde voor Malta hebben: Geloof, Hoop en Liefdadigheid. Zo werden ze genoemd. Deze drie dubbeldekkers waren in de beginjaren van de Tweede Wereldoorlog in staat om Malta te verdedigen tegen Italiaanse aanvallen. Door hun optreden konden militairen en burgers op Malta moed houden.

De oplage van een nieuwe Herdenkingsmunt wordt mede bepaald door het aantal inwoners dat een land heeft. Hierdoor is de oplage van de Maltese Herdenkingsmunten altijd gering, terwijl de vraag juist groot is. Ook in Nederland. Vul daarom nu het formulier op deze pagina in om de speciale Jubileummunt te bestellen.

Ik wens u veel plezier met deze Sterling zilveren herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Deel het bericht