In de nacht van 22 op 23 november 1943, midden in de Tweede Wereldoorlog, voerde de Britse Royal Air Force een grootschalige luchtaanval uit op Berlijn. Deze aanval was onderdeel van een campagne van de Britse luchtmacht genaamd ‘The Battle of Berlin’. Tijdens de luchtaanval raakte onder meer de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche zwaar beschadigd.
Na de oorlog is de beroemde kerk uit de negentiende eeuw opnieuw opgebouwd, waarbij de ruïne als monument is behouden. Dankzij een uiterst innovatieve munttechniek kunt u de kerk echter bewonderen zoals deze er ooit uitzag. Op deze schaarse Hologrammunt uit de HOLO-Vision serie is namelijk zowel de hedendaagse kerk als die van vóór de oorlog te zien.
Speciaal voor onze klanten hebben wij weer een aantal exemplaren weten te verkrijgen door terugkoop uit markt. Echter zijn deze inmiddels al bijna allemaal vergeven. Wilt u de schaarse munt dus bemachtigen? Klik dan snel hier en vul direct uw reserveringsformulier in.
De Gedächtniskirche is in 1891 gebouwd ter herinnering aan keizer Wilhelm 1. Als u de zilveren munt bekijkt, ziet u in eerste instantie de kerk zoals deze er na de oorlog uitzag. Wanneer u de munt draait, verschijnt het speciale hologram en ziet u de oorspronkelijke Gedächtniskirche. De klokkentoren is in ere hersteld en dat geldt ook voor de kerkzaal.
Tegenwoordig wordt de Gedächtniskirche gezien als een internationaal symbool van verzoening. Maar ook is het één van de drukstbezochte en bekendste bezienswaardigheden van Berlijn. De vraag naar deze unieke zilveren Hologrammunt in de hoogste kwaliteit is dan ook groot. Vooral nu er extra veel aandacht is voor de Tweede Wereldoorlog dankzij het themajaar 75 Jaar Vrijheid. U wordt dan ook aangeraden er snel bij te zijn.
Uitgifte | Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche |
Metaal | Geslagen in puur (99,9%) zilver |
Kwaliteit | Proof (allerhoogste muntkwaliteit) |
Nominale waarde | 1 Dollar |
Oplage | Slechts 1.000 wereldwijd, bestel snel nu uw munt |
De campagne van de Royal Air Force duurde van november 1943 tot maart 1944. Het doel was om de Duitse tegenstand te breken. Als Berlijn zou vallen, zou heel Duitsland namelijk vallen. Dat was in ieder geval het plan. Helaas blijkt de slag niet zo succesvol te zijn als men had verwacht.
Zo was het niet de genadeslag voor Duitsland die de RAF voor ogen had. Ook waren de verliezen veel groter dan gedacht. In plaats van de verwachte 400 of 500 vliegtuigen, kostte deze slag 1.047 vliegtuigen en meer dan 7.000 manschappen. Gelukkig had de gelijknamige Slag om Berlijn aan het einde van de Tweede Wereldoorlog onder leiding van de Russische generaal Zjoekov meer succes.
Ik wens u veel plezier met uw zeldzame Gedächtniskirche Hologrammunt in puur zilver.