Bestel de Britse 'Royal Air Force' B.U. munt nu voor slechts € 19,95

(Leestijd: 1 minuut)

Toen de Tweede Wereldoorlog begon werd snel duidelijk dat gevechtsvliegtuigen onmisbaar waren. In korte tijd wist de Britse Koninklijke luchtmacht meer dan een miljoen mensen te rekruteren. De ‘Royal Air Force‘ bestond toen uit Britten, maar ook uit mensen die waren gevlucht uit gebieden die door Duitsland waren bezet. Onder hen waren bijvoorbeeld veel Nederlanders.

Tijdens het verdere verloop van de oorlog heeft de RAF een belangrijke rol gespeeld. Wij zijn dan ook verheugd dat wij u vandaag een exemplaar van de officiële Britse Royal Air Force munt kunnen aanbieden. Vooral omdat deze munt vrijwel overal is uitverkocht.

De hoogwaardige Herdenkingsmunt in Brilliant Uncirculated kwaliteit kost u nu slechts € 19,95. Vanwege de grote belangstelling in alles wat met onze bevrijding en de Tweede Wereldoorlog te maken heeft, wordt aangeraden vandaag nog uw munt af te roepen. Op is op!

In 1918 werd de Britse Royal Air Force - de oudste luchtmacht ter wereld - opgericht. De RAF speelde een cruciale rol in het counteren van het grootste Duitse offensief in de lente van 1918. Toen de Eerste Wereldoorlog eindigde, was de Britse luchtmacht de sterkste ter wereld met meer dan twintigduizend vliegtuigen en bijna driehonderdduizend manschappen.

Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft de Royal Air Force een belangrijke rol gespeeld in de strijd tegen Duitsland. Niet alleen slaagde de Britse luchtmacht erin een Duitse invasie af te weren bij de Slag om Engeland in 1940, ook begon men met steeds meer succes Duitsland te bombarderen.

Uitgifte 100 Jaar Royal Air Force
Kwaliteit Brilliant Uncirculated (B.U.)
Nominale waarde 2 Pond
Bijzonderheid Inclusief representatieve blisterverpakking
Levering Uw munt kan direct worden verzonden
Beschikbaarheid Slechts enkele exemplaren beschikbaar, klik hier en bestel snel

Op de keerzijde van de officiële Britse 2 Pond Herdenkingsmunt is het embleem van de Royal Air Force afgebeeld. In het midden is een adelaar zichtbaar. Achter de adelaar is het wapenspreuk van de Royal Air Force afgebeeld: "PER ARDUA AD ASTRA". Dat betekent "langs tegenslag naar de sterren".

Onderaan de Herdenkingsmunt staat het jaar waarin de RAF is opgericht met daarnaast het jaar waarin de munt is uitgegeven ("1918" en "2018"). De munt is namelijk geslagen als eerbetoon aan het 100-jarig bestaan van de Britse Koninklijke luchtmacht. Op de voorzijde is het portret van Koningin Elizabeth II afgebeeld. Tevens is de nominale waarde van 2 Pond duidelijk weergegeven op dit Britse wettige betaalmiddel in Brilliant Uncirculated kwaliteit.

Uiteraard is ervoor gezorgd dat de hoge kwaliteit van de munt gewaarborgd wordt. Uw RAF-munt is namelijk verpakt in de hoogwaardige blisterverpakking van de Britse Koninklijke Munt. Deze speciaal ontwikkelde verpakking beschermt uw Herdenkingsmunt tegen stof, krassen en andere beschadigingen.

Omdat er dit jaar uitgebreid wordt stilgestaan bij de Tweede Wereldoorlog, is de vraag naar deze officiële Britse RAF munt fors gestegen. Deze hoogwaardige B.U. munt is echter vrijwel overal uitverkocht. Vul daarom snel uw formulier in om de munt te bemachtigen voor slechts € 19,95.

Ik wens u een fijn Pinksterweekend en veel plezier met uw Herdenkingsmunt ter ere van de luchtmacht die tijdens de Tweede Wereldoorlog ook voor ons veel heeft betekend.

Deel het bericht