Uitverkocht: Officiële 10 Euro Herdenkingsmunt '60 Jaar Asterix'

(Leestijd: 1 minuut)

Asterix en Obelix, wie kent ze niet? In 1959 verscheen het eerste verhaal van deze striphelden. Al snel groeide de populariteit van de Franse serie tot ongekende hoogte. Inmiddels is Asterix uitgegeven in ruim 70 landen, vertaald in meer dan 100 talen en de bestverkochte stripreeks uit Europa.

Het 60e jubileum van Asterix in 2019 kon dan ook niet ongemerkt voorbij gaan. Speciaal hiervoor had het Franse munthuis Monnaie de Paris een officiële zilveren 10 Euro Herdenkingsmunt geslagen. Door de enorme internationale vraag en de strikt gelimiteerde oplage is deze munt al tijden uitverkocht bij het munthuis zelf.

Maar vandaag kan ik u een zeer uniek aanbod doen. U heeft nu de kans om deze schaarse zilveren ‘60 Jaar Asterix’ munt in de allerhoogste kwaliteit te bestellen voor slechts € 79,95. Eén van onze experts wist onlangs namelijk enkele exemplaren te bemachtigen in het buitenland. Klik snel hier en bestel direct, want op is op!

De oplage van de zilveren Asterix-munt is beperkt tot slechts 3.000 exemplaren ter wereld. Gezien de vele fans van de serie, en natuurlijk ook de grote hoeveelheid muntverzamelaars, is dat zeer gelimiteerd. Het is dan ook geen wonder dat de munt bij Monnaie de Paris al snel was uitverkocht. Ook wij hebben waarschijnlijk te weinig exemplaren om aan de vraag te voldoen. Vul daarom nu uw reserveringsformulier in om de populaire Herdenkingsmunt te reserveren.

De munt beeldt op creatieve wijze het 60-jarig bestaan van Asterix uit. Sindsdien de eerste strip op 29 oktober 1959 heeft de serie namelijk enkele veranderingen ondergaan, die ook terug te zien zijn in de tekenstijl. Op de keerzijde van de munt ziet u de veranderingen die één van de hoofdrolspelers, Idefix, door de jaren heen heeft ondergaan. Hier kunt u deze zijde beter bekijken.

De voorzijde van de officiële Asterix-munt toont de wereldberoemde stripheld. Deze sprint u als het ware tegemoet. Vanwege het ontwerp is de munt natuurlijk een prachtig verzamelobject voor fans van de strip. Maar door de strikt gelimiteerde oplage en numismatische specificaties is de munt natuurlijk een mooie toevoeging aan iedere verzameling.

De hoogwaardige Herdenkingsmunt wordt geleverd in de luxe presentatiecassette van Monnaie de Paris en is omhuld door een beschermende muntcapsule. Hiermee wordt de verzamelwaarde van uw waardevolle ‘60 Jaar Asterix’ munt in Proof-kwaliteit optimaal gewaarborgd.

Ik wens u alvast een fijne Koningsdag en veel plezier met de ‘60 Jaar Asterix’ munt.

Deel het bericht