Reserveer uw 75 Jaar Vrijheid Vijfje voor officiële uitgifteprijs

(Leestijd: 1 minuut)

Onlangs konden wij het ontwerp van de officiële Nederlandse 5 Euro munt ter ere van 75 jaar vrijheid aan u bekendmaken. Zoals wij al hadden verwacht is de interesse in dit gloednieuwe wettige betaalmiddel gigantisch. Ondanks alle zorgen rondom het coronavirus staan veel mensen namelijk stil bij de bevrijding van Nederland, 75 jaar geleden.

Inmiddels hebben wij al vele reserveringen voor het schitterende 75 Jaar Vrijheid Vijfje in ontvangst mogen nemen. Bent u nog niet in de gelegenheid geweest om de munt zelf te bestellen? Klik dan snel hier om naar de speciale website Zilveren-vijfje.nl te gaan. Daar kunt u uw 75 Jaar Vrijheid Vijfje direct reserveren voor de officiële uitgifteprijs.

De officiële Nederlandse Herdenkingsmunt ‘75 Jaar Vrijheid’ is verkrijgbaar in verschillende versies. Op moment van schrijven hebben wij van elke munt nog een aantal exemplaren voor u ter beschikking. Wij kunnen u echter niet vertellen hoe lang dat zo blijft. Tegen de tijd dat u deze nieuwsbrief leest, zou het zelfs zo kunnen zijn dat één van de versies al is uitverkocht. Ga daarom direct naar de website en maak vandaag nog uw keuze.

Wij merken vooral dat er zeer veel wordt ingetekend op het 75 Jaar Vrijheid Vijfje in Sterling zilver. Natuurlijk is de belangstelling in de zilveren munten van ons Koninkrijk altijd al groot. In Nederland, maar vaak ook in het buitenland. Dat geldt al helemaal nu het thema de bevrijding van Nederland is. Er zijn immers veel landen betrokken geweest bij onze bevrijding, en vele soldaten waren bereid om hun leven te geven op Nederlands grondgebied.

Het Ministerie van Financiën heeft de oplage van de zilveren munt echter strikt gelimiteerd. Bovendien is een groot deel van de oplage niet bestemd voor de losse verkoop. Zo worden er in totaal 6.500 exemplaren van de zilveren 75 Jaar Vrijheid Herdenkingsmunt geslagen. Maar daarvan worden slechts 4.500 munten los verkocht aan alle verzamelaars wereldwijd.

Wat gebeurt er dan met de andere 2.000 munten, vraagt u zich misschien af? Die zijn verkrijgbaar in de speciale internationale ‘Europe Remembers’ Zilverset. Deze eikenhouten muntset ter ere van 75 jaar vrijheid in Europa bevat drie officiële zilveren Bevrijdingsmunten in Proof-kwaliteit. Naast de Nederlandse munt ontvangt u namelijk ook de Canadese en de exclusieve Engelse Bevrijdingsmunt.

Als alles volgens plan verloopt, zal de Ceremoniële Eerste Slag van uw 75 Jaar Vrijheid Vijfje plaatsvinden op 5 mei. Zodra de munt is geslagen ontvangt u uw bestelling zo spoedig mogelijk. Alle bestellingen worden natuurlijk strikt op volgorde van binnenkomst behandeld. Overigens heeft de muntset een afwijkende levertijd. Deze kan namelijk pas vanaf juli worden uitgeleverd.

Ik wens u veel plezier met deze speciale Nederlandse Herdenkingsmunt ‘75 Jaar Vrijheid’.

Deel het bericht