Reserveer de zilveren '75e Jubileum van D-Day' munt voor slechts € 24,95

(Leestijd: 1 minuut)

Afgelopen zondag had u de kans om de officiële Britse ‘75 Jaar D-Day’ munt te bemachtigen. Helaas had ik maar 20 exemplaren van deze gewilde munt ter beschikking. Zoals verwacht, was dat veel te weinig. De munt was al na 10 minuten uitverkocht.

Sindsdien heeft onze klantenservice verschillende mails en telefoontjes gehad van mensen die te laat waren om de munt te bestellen. Daarom ben ik voor hen op zoek gegaan naar een vergelijkbare herdenkingsmunt. Vergelijkbaar qua onderwerp, ontwerp en prijsklasse.

En ik heb goed nieuws. Het is gelukt om een schitterend alternatief te vinden! De Koninklijke Canadese Munt had namelijk nog een laatste aantal ‘75e Jubileum van D-Day’ munten die ik van hen kon overnemen. Klik daarom snel hier om uw exemplaar af te roepen.

U kunt deze zilveren 3 Dollar munt nu reserveren voor de officiële uitgifteprijs van slechts € 24,95. Ook van de Canadese munt is de beschikbaarheid helaas beperkt. Als u de munt aan uw verzameling wilt toevoegen, raad ik u daarom aan om direct uw reserveringsformulier in te vullen.

Het is u misschien opgevallen dat deze munt iets duurder is dan de D-Day munt die ik u zondag aanbood. Dat komt echter door de specificaties. Deze Canadese munt is namelijk vervaardigd van 99,99% puur zilver. Bovendien is de munt geslagen in de hele hoge kwaliteit ‘Reverse Proof’.

Deze speciale verzamelkwaliteit geeft de herdenkingsmunt een uniek uiterlijk, zoals u op deze afbeeldingen kunt zien. Het korrelige zand van de Normandische kust is prachtig nagebootst, net zoals het reflecterende water waar de geallieerden doorheen moesten waden om de kust te bereiken.

Verschillende aspecten van het muntontwerp verwijzen naar D-Day. Zo is ‘Juno’ de naam van één van de vijf landingszones waarop de geallieerden landen. Maar liefst 14.000 Canadezen zetten voet op Juno Beach in een poging om deze 8 km lange strook langs de kust van Normandië in te nemen.

Uitgifte 75e Jubileum van D-Day: Juno Beach
Metaal Puur (99,99%) zilver
Kwaliteit Reverse Proof
Nominale waarde 3 Dollar
Bijzonderheid Gepresenteerd in een speciale verpakking
Prijs Bestel voor slechts € 24,95 (OP=OP)

Juno was op Omaha Beach na het zwaarst verdedigde stuk strand. De gevechten waren dan ook hevig. Vele Canadezen vielen voordat ze de kust bereikten, maar de dappere soldaten zetten door en vochten verder. Na enkele uren was het strand veroverd en aan het eind van de eerste dag waren de Canadese troepen van alle geallieerde troepen het verst opgerukt. Daarmee hebben zij hun eeuwigdurende stempel op de geschiedenis gedrukt.

De voetafdruk boven de tekst staat voor de soldaten die de kust wisten te bereiken en voet op het zand zetten. Het golvende gedeelte onder de tekst symboliseert juist het water waar zij doorheen moesten waden. Op de derde foto op deze pagina kunt u zien dat het water ongeveer de vorm heeft van de kust van Normandië.

Het jaartal ‘1944’ is natuurlijk het jaar waarin D-Day plaatsvond en de bevrijding van West-Europa begon, terwijl ‘2019’ het jaar is waarin de officiële herdenkingsmunt is geslagen. Deze jaartallen zijn verbonden door een esdoornblad insigne zoals deze in de Tweede Wereldoorlog werd gedragen.

Uw Canadese D-Day munt wordt geleverd in de bijbehorende presentatiefolder. Dankzij deze speciaal ontwikkelde folder kunt u uw munt veilig bewaren en op representatieve wijze presenteren. U kunt deze namelijk neerzetten zoals een fotolijstje. Op de voorkant ziet u de munt en een afbeelding van Juno Beach, terwijl de achterzijde de specificaties van uw munt bevat.

Wilt u de munt bemachtigen? Als u hier klikt, gaat u naar uw reserveringsformulier en zijn uw gegevens alvast voor u ingevuld. Zo kunt u eenvoudig uw interesse kenbaar maken.

Ik wens u veel verzamelplezier met deze Canadese 3 Dollar munt ‘75e Jubileum van D-Day’.

Deel het bericht