De Romeinse godin van de liefde, Venus

(Leestijd: 1 minuut)

Over een paar weken is het weer Valentijnsdag. Dé dag van het jaar waarop u uw geliefde waarschijnlijk nog meer in de watten legt en extra veel aandacht geeft. Bijvoorbeeld tijdens een romantisch diner, of door middel van een origineel geschenk. Of met iets kleins, zoals een rode roos.

Volgens de Romeinse mythologie hebben wij de rode roos te danken aan de Godin van de Liefde, Venus. Zij wilde haar geliefde Adonis beschermen tegen de jaloerse god Mars. Venus gleed echter uit en belandde in een perk met witte rozen - de enige rozen die toen bestonden. Daarbij verwonde zij haar benen tot bloedens toe, en door haar bloed zijn rode rozen ontstaan.

Waarom begin ik over Venus, vraagt u zich misschien af? Deze godin is 24-karaat verguld te zien op een prachtig vormgegeven zilveren munt. Met de dag van de liefde in het vooruitzicht bied ik u graag de kans om dit schaarse meesterwerk uit Andorra te bemachtigen voor de officiële uitgifteprijs van slechts € 99,95.

Eigenlijk is het toevallig dat ik u deze herdenkingsmunt kan aanbieden. Ik was onlangs namelijk op bezoek bij de Munt van Andorra om het programma voor dit jaar door te nemen. Toen kwam ik er achter dat zij weer een klein aantal van deze gewilde Venus-munten hadden verkregen door terugkoop uit de markt. Deze heb ik gelijk overgenomen. Ik wist namelijk dat er in Nederland nog vraag naar de munt was.

De bijzondere boogvormige munt is vervaardigd van puur zilver. Op deze zilveren munt is een 24-karaat vergulde applicatie van de godin aangebracht. Daarbij is Venus afgebeeld zoals zij op het beroemde schilderij ‘De Geboorte van Venus’ is weergegeven. Dit schilderij is rond 1483 gemaakt door de Italiaanse kunstschilder Sandro Botticelli.

Specificaties
Uitgifte Venus, de godin van de liefde
Metaal .9999 Zilver met 24-karaat vergulde applicatie
Oplage Slechts 3.000 exemplaren
Kwaliteit Proof (hoogst mogelijke muntkwaliteit)

Zoals u ziet is de oplage is strikt gelimiteerd tot slechts 3.000 exemplaren. Daardoor is deze munt zeer lastig te verkrijgen. Ook nu heb ik er minder kunnen overnemen dan ik had gewild. Klik daarom snel hier om uw Venus-munt te bemachtigen.

Ik wens u veel verzamelplezier met deze speciale Andorrese munt.