Een gelukkig nieuwjaar en de beste wensen voor 2020!

(Leestijd: 1 minuut)

Allereerst wens ik u een heel goed, gelukkig en gezond Nieuwjaar. Ik hoop dat u fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling heeft gehad. Tegelijkertijd wil ik u bedanken voor het vertrouwen dat u het afgelopen jaar in ons heeft gesteld. Ik kijk er erg naar uit om u in 2020 weer te voorzien van interessant muntennieuws en speciale aanbiedingen.

Ook ben ik heel benieuwd naar de munten die dit jaar worden geslagen. Want welke innovatieve munttechnieken worden er in 2020 toegepast? En aan welke thema’s wordt extra aandacht besteed? Dankzij onze langdurige relaties met munthuizen over de hele wereld, weet ik vaak al van tevoren een beetje wat er in een jaar wordt uitgegeven. Maar er zijn altijd munten die mij weten te verrassen.

Zoals deze unieke individueel-genummerde 3D munt. De nieuwe munt is vervaardigd van puur zilver en geslagen in de vorm van een hamerhaai. De oplage is helaas strikt gelimiteerd tot slechts 2.500 exemplaren wereldwijd. De verkrijgbaarheid op de Nederlandse markt is daardoor erg beperkt. Klik dus snel hier om naar de Nederlandse bestelsite te gaan en uw schaarse 3D munt te reserveren.

Elk exemplaar van deze 3D Hamerhaai munt heeft een eigen serienummer. Dit nummer is geslagen op de portretzijde en ziet u direct onder het zilvergehalte, dat is aangeduid met 999.9 Ag. Deze individuele nummering zorgt ervoor dat elke munt uniek is, en dat u er 100% zeker van bent dat u 1 van de 2.500 originele munten bemachtigt.

De Hamerhaai munt is de tweede munt in een speciale serie waarop haaien in 3D zijn afgebeeld. Op de eerste munt uit 2019 was de witte haai afgebeeld. Ook daarvan was de oplage strikt gelimiteerd, waardoor die munt in korte tijd volledig was uitverkocht. Hoogst waarschijnlijk zal dat binnenkort ook gelden voor deze nieuwe munt. Vul daarom snel uw reserveringsformulier in.

De 3D munt is geslagen in de speciale muntkwaliteit ‘Reverse Proof’. Door deze superieure kwaliteit komt de artistieke pracht van de bijzondere munt extra goed naar voren. De techniek achter ‘Reverse Proof’ munten is vergelijkbaar met de techniek die wordt toegepast voor Proof-munten. Zo wordt er ook gebruikgemaakt van gepolijste muntstempels en speciaal geprepareerde muntstempels.

Bij een munt in ‘Reverse Proof’ kwaliteit bereikt men echter het tegenovergestelde effect. De achtergrond is gematteerd, terwijl alleen specifieke onderdelen van het ontwerp hoog-spiegelend zijn. Hierdoor springen deze details direct in het oog. U kunt dit goed zien op de afbeelding van de portretzijde van de munt. Daar zijn onder andere het portret van Koningin Elizabeth II en de tekst eromheen hoog-spiegelend.

Door de haaienvorm van de 3D munt heeft deze een speciaal ontwikkelde muntcapsule nodig. De muntcapsule is onderdeel van de bijgeleverde officiële verzamelfolder. De representatieve folder zorgt ervoor dat uw munt beschermd is, maar ook dat u deze optimaal kunt presenteren. Daarnaast bevat het alle numismatische details en extra informatie over de Hamerhaai.

Ik wens u veel verzamelplezier met deze unieke 3D munt uit 2020.

Deel het bericht