Uitverkocht bij de Britse Munt: Gouden Sovereign 2019 in Proof-kwaliteit

(Leestijd: 1 minuut)

Sommige verzamelaars die ik spreek zijn alleen maar geïnteresseerd in de waarde - of mogelijke waardestijging - van de munten die zij bemachtigen. Terwijl er ook mensen zijn die juist alleen munten aan hun verzameling toevoegen die zij heel mooi vinden, of waar een interessant verhaal achter zit. Wat vindt u belangrijk wanneer u een munt aanschaft?

Vandaag vertel ik u graag meer over een bijzondere munt die voor veel verschillende verzamelaars interessant zal zijn. Deze gouden munt is namelijk waardevol, heeft een schitterend ontwerp en is voorzien van een zeer bijzonder achtergrondverhaal.

Ik heb het over de officiële gouden ‘Sovereign’ van de Britse Koninklijke Munt. De iconische Sovereign is niet alleen één van de meest verhandelde gouden munten uit de geschiedenis, ook heeft het vele veldslagen en undercovermissies van dichtbij meegemaakt. Ik zal u zo uitleggen waarom.

Maar ik bied u graag eerst de gelegenheid om de exclusieve gouden Sovereign 2019 in Proof-kwaliteit te bemachtigen. Een unieke kans, want deze munt is al compleet uitverkocht bij de Britse Munt. Gelukkig konden wij op tijd enkele exemplaren reserveren voor de Nederlandse markt. Klik daarom snel hier om direct naar de website te gaan waar u uw Sovereign kunt afroepen.

De Sovereign heeft onder andere tijdens wereldoorlogen, depressies en geheime missies soldaten uit het Verenigd Koninkrijk beschermd. In oorlogsgebieden hadden Britse soldaten de gouden munt namelijk altijd bij zich voor noodgevallen. Waarom? Zodat zij een universeel ruilmiddel hadden op momenten dat zij in de problemen kwamen waarmee zij zich vrij konden kopen. Dit gebeurde bijvoorbeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog en later ook nog tijdens de Golf Oorlog.

De Britse Koninklijke Munt heeft meer dan vijfhonderd jaar expertise opgebouwd met het slaan van de Sovereign. De eerste munt werd namelijk uitgegeven in 1489. Sindsdien heeft de munt verschillende afbeeldingen, muntportretten en teksten gehad. Maar de hoogwaardige specificaties van de speciale 22 karaat gouden munt zijn door de eeuwen heen gelijk gebleven.

Ook worden er sinds 1977 exclusieve Sovereigns in de allerhoogste muntkwaliteit geslagen. Deze Proof-munten worden speciaal uitgegeven voor verzamelaars en hebben een zeer strikt gelimiteerde oplage. De vraag is dan ook enorm, elk jaar weer. Niet alleen vanuit het Verenigd Koninkrijk. Overal ter wereld willen verzamelaars de waardevolle Proof Sovereigns bemachtigen.

Niet voor niets is de munt van dit jaar al uitverkocht bij de Britse Munt. Indien u deze bijzondere Sovereign ook aan uw verzameling wilt toevoegen, dient u er snel bij te zijn. Vul vandaag nog uw persoonlijke reserveringsformulier in om uw exemplaar te bemachtigen.

Om de hoge kwaliteit van uw munt te waarborgen is deze direct na de slag verpakt in een beschermende muntcapsule. Tevens zult u de hoogwaardige houten cassette van de Britse Koninklijke Munt ontvangen. Deze biedt extra bescherming en zorgt er bovendien voor dat u uw Sovereign op een excellente manier kunt presenteren.

Uiteraard is de Sovereign ook voorzien van het officiële Certificaat van Echtheid. Dit genummerde certificaat garandeert u dat u 1 van de slechts 9.500 exemplaren van de speciale Proof-munt heeft bemachtigd.

Ik wens u veel verzamelplezier met de strikt gelimiteerde gouden Sovereign in Proof-kwaliteit.

Deel het bericht