De Nautilus in 99,9% puur zilver tijdelijk weer verkrijgbaar

(Leestijd: 1 minuut)

Wanneer een munthuis een nieuwe munt slaat, wordt meestal van tevoren de oplage vastgesteld. Deze oplage is afhankelijk van meerdere factoren. Zo kan het monetaire beleid van een land of unie meespelen. Maar voor speciale Herdenkingsmunten is natuurlijk ook de verwachte vraag vanuit verzamelaars van belang.

Munthuizen kunnen vaak wel een goede inschatting van deze vraag maken. Echter komt het af en toe voor dat er onverwachts veel meer mensen een munt willen bemachtigen dan werd gedacht. Dat gold bijvoorbeeld voor de speciale munt die ik u tijdelijk weer kan aanbieden.

Het betreft één van de allerlaatste meesterwerken uit de populaire muntenserie ‘Ships That Never Sailed’, waarop beroemde fantasieschepen zijn te zien. Er was van tevoren bepaald dat elke munt in deze serie een oplage van 3.000 exemplaren zou krijgen. Dat bleek al snel te weinig te zijn.

Op de officiële 1 Dollar munt is het fantasieschip De Nautilus uit het boek 20.000 Mijlen Onder Zee van de Franse auteur Jules Verne weergegeven. Er werd lang uit naar een volgende munt in de serie uitgekeken. Het kwam dan ook niet als een verrassing dat deze in korte tijd was uitverkocht.

Maar gelukkig zijn er tijdelijk weer enkele exemplaren vrijgekomen door terugkoop uit de markt. Ik verwacht echter dat de Herdenkingsmunt ook nu weer uitverkoopt. De beschikbaarheid blijft namelijk zeer beperkt. Klik daarom snel hier om uw exemplaar te bestellen voor de officiële uitgifteprijs van slechts € 99,95.

In de roman uit 1870 terroriseert een mysterieus zeemonster schepen op de grote oceaan. De Amerikaanse regerering zet een expeditie op om dit monster te vernietigen. Het blijkt echter geen zeemonster te zijn dat voor problemen zorgt, maar een duikboot genaamd De Nautilus onder leiding van Kapitein Nemo. Drie leden van de expeditie belanden op deze duikboot en vervolgens begint een zeereis van 80.000 kilometer langs allerlei exotische locaties.

Net zoals de eerdere munten uit de serie is de Nautilus munt vervaardigd van fijnzilver. Oftewel 99,9% puur zilver. Tevens is de munt geslagen in de allerhoogste muntkwaliteit: Proof. Door deze hoge kwaliteit, het uitzonderlijke ontwerp en de verzorgde verpakking is het zonder twijfel een waardige uitbreiding van uw verzameling. Ga daarom direct naar de website en bestel vandaag nog.

Jules Verne heeft de Nautilus vernoemd naar een onderzeeër uit 1800 met dezelfde naam. Die werd gebouwd in opdracht van Napoleon en wordt door velen gezien als de eerste echte duikboot. Er zijn echter mensen die daar anders over denken. De Nederlandse uitvinder Cornelis Drebbel bouwde 180 jaar eerder al een duikboot, waarin twaalf mannen ongeveer 3 uur onder water konden blijven.

Ik noemde de verzorgde verpakking al even. Om de hoge kwaliteit van de Herdenkingsmunt te waarborgen is deze direct na de slag in een beschermende muntcapsule geplaatst. Tevens ontvangt u de speciaal ontwikkelde boekcassette. Deze hoogwaardige cassette is gevormd als een boek en zorgt daardoor voor een zeer representatieve presentatie van uw munt.

Het bijzondere verzamelobject zou niet compleet zijn zonder het bijbehorende Certificaat van Echtheid. Deze krijgt u uiteraard ook. Dit certificaat garandeert u dat u 1 van de slechts 3.000 authentieke exemplaren bemachtigt. Daarnaast bevat het alle numismatische specificaties en extra informatie over uw munt.

Ik wens u veel verzamelplezier met deze zeldzame zilveren munt uit de Fantasieschepen-serie.

Deel het bericht