Ontdek de exclusieve zilveren 'Sprookjes van Grimm' kilomunt

(Leestijd: 1 minuut)

Eén van onze muntexperts stuurde mij laatst een foto van een speciale zilveren Herdenkingsmunt. Daarop waren in prachtige kleuren de beroemdste sprookjes van de gebroeders Grimm afgebeeld. Hij kon de munt bemachtigen op een buitenlandse beurs en vroeg of ik deze geschikt vond voor de Nederlandse markt. Daar hoefde ik geen seconde over na te denken. Ja.

Vorige week arriveerde de gekleurde Grimm-munt in ons logistieke centrum. In het echt was deze nog vele malen mooier dan op de foto. Door het gewicht van 1 kilogram puur zilver, een diameter van wel 100 millimeter en de uiterst beperkte oplage is het bovendien een heel uniek verzamelobject.

Tot mijn spijt heb ik er maar twee exemplaren van. Ook zijn er niet meer te verkrijgen. Klik dus snel hier om de exclusieve Sprookjes van Grimm Kilomunt te reserveren. U kunt de munt nu bemachtigen voor slechts € 1.599,-.

De gebroeders Grimm zijn bekend om hun verzameling van meer dan tweehonderd sprookjes en kinderlegenden. Een groot deel daarvan is wereldberoemd. Zoals Roodkapje, Sneeuwwitje en Hans en Grietje, maar ook Repelsteeltje, Doornroosje en De Wolf en de Zeven Geitjes. Herkent u alle sprookjes die op de Herdenkingsmunt zijn weergegeven?

Er is een reden dat wij maar twee exemplaren hebben kunnen bemachtigen. De oplage van de Sprookjes van Grimm Kilomunt is namelijk gelimiteerd tot slechts 300 exemplaren wereldwijd. Deze munt is dan ook zeer lastig te verkrijgen en wordt maar af en toe aangeboden op beurzen, veilingen en bij andere handelaren.

Een exemplaar kan vandaag nog van u worden. Als u interesse in de 99,9% puur zilveren munt heeft, raad ik u wel aan om direct uw reserveringsformulier in te vullen. Het zou namelijk zonde zijn als u deze kans, misschien wel uw enige kans, misloopt.

Na het gewicht, de grootte en het kleurgebruik viel het gedetailleerde muntontwerp mij direct op. In het midden ziet u een portret van de gebroeders Grimm. Deze is gebaseerd op het portret dat in 1843 van ze is gemaakt door hun minder bekende broer: Ludwig Emil Grimm. Rondom dit portret zijn vijf sprookjes uitgebeeld. Een mooi aspect is dat de hoofdrolspelers van elk sprookje niet in kleur maar ‘gewoon’ in het zilver zijn afgebeeld.

De munt wordt geleverd inclusief het officiële genummerde Certificaat van Echtheid en de kleurrijke muntcassette, welke uw munt beschermd en de kwaliteit waarborgt. Het ontwerp van de representatieve cassette is afgeleid van het muntontwerp. Zo vormen alle onderdelen van dit exclusieve verzamelobject een harmonieus geheel.

Ik wens u veel verzamelplezier met de gekleurde Herdenkingsmunt ‘Sprookjes van Grimm’.

Deel het bericht