Ontwerp officieel Market Garden Vijfje vandaag onthuld!

(Leestijd: 1 minuut)

Ik heb goed nieuws voor u. Het ontwerp van het officiële Market Garden Vijfje is vanochtend vrijgegeven! Wilt u weten hoe de nieuwste Nederlandse Herdenkingsmunt eruitziet? Klik dan snel hier om het bijzondere ontwerp te bekijken.

Het wettige betaalmiddel is gewijd aan één van de grootste militaire operaties op Nederlands grondgebied tijdens de Tweede Wereldoorlog: Operatie Market Garden. In 2019 is het precies 75 jaar geleden Operatie Market Garden plaatsvond. Vanwege het belangrijke onderwerp vertelden veel mensen mij maanden geleden al dat zij erg naar deze Herdenkingsmunt uitkeken.

Tegelijk met de onthulling van het ontwerp is ook de voorintekening voor de munt van start gegaan. Hier kunt u het Market Garden Vijfje direct reserveren voor de officiële uitgifteprijs. Zo weet u zeker dat u niet teveel betaalt voor uw gloednieuwe Nederlandse munt.

De belangstelling in de officiële Nederlandse Herdenkingsmunten is altijd al groot geweest. In ons Koninkrijk zelf natuurlijk, maar vaak ook daarbuiten. Dat geldt vooral wanneer een munt een internationaal thema heeft. Een thema zoals Operatie Market Garden.

Bij het geallieerde offensief zijn meerdere landen betrokken geweest, waaronder het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Polen. Naar verwachting zijn vooral verzamelaars in deze landen ook in de officiële Market Garden munt geïnteresseerd. Indien u de munt gegarandeerd wilt bemachtigen, kunt u het beste zo spoedig mogelijk uw bestelling plaatsen.

Tijdens Operatie Market Garden moesten strategische bruggen op Nederlands grondgebied worden veroverd op de Duitsers. De operatie bestond uit twee delen: Market en Garden. Market was de grootste luchtlandingsoperatie uit de geschiedenis en Garden was een grondoffensief vanuit België.

Zoals u misschien al is opgevallen, word de operatie op een unieke wijze gesymboliseerd op de munt. Op de themazijde ziet u links een parachute en rechts een brug. Daartussen zijn de nominale waarde en de naam van de operatie afgebeeld. Op de voorzijde is het portret van Zijne Majesteit te zien.

U heeft keuze uit verschillende Operatie Market Garden munten. Zo zijn er twee zwaar verzilverde 5 Euro munten. Daarnaast wordt er een Sterling zilveren Market Garden Vijfje en een exclusief gouden Market Garden Tientje geslagen. De oplage van al deze versies is zeer strikt gelimiteerd door het Ministerie van Financiën.

Waar ik u tot slot nog op wil wijzen, is de zilveren Market Garden Vijfje Prestigeset. Deze speciale set heeft een oplage van slechts 500 exemplaren en wordt uitgegeven in samenwerking met de Koninklijke Canadese Munt. De Prestigeset bevat twee Tweede Wereldoorlog-Herdenkingsmunten uit 2019:

  • Het Nederlandse Market Garden Vijfje in .925 (Sterling) zilver
  • De Canadese ‘Slag om de Schelde’ munt in .999 puur zilver

Beide meesterwerken zijn geslagen in de allerhoogste muntkwaliteit, Proof. De set komt bovendien met een speciaal ontwikkelde verzamelverpakking in de vorm van een brug. Daarin kunt u de twee munten op representatieve wijze bewaren en bekijken.

Dezelfde ‘Slag om de Schelde’ munt heeft u enkele weken eerder voor slechts € 99,95 kunnen reserveren via onze nieuwsbrief. Had u daar geen gebruik van gemaakt en wilt u de munt nu liever los bestellen? Dat is ook nog mogelijk. Mits u er op tijd bij bent. Deze puur zilveren Canadese munt is namelijk nog in hele beperkte mate los verkrijgbaar op onze website.

Ik wens u veel verzamelplezier met de derde Nederlandse munt van 2019: Het Market Garden Vijfje.

Deel het bericht