Speciaal voor John Lennon fans: Give Peace a Chance munt

(Leestijd: 1 minuut)

Vijftig jaar geleden brachten John Lennon en Yoko Ono het wereldberoemde lied Give Peace a Chance uit. Het populaire protestlied steeg snel in de Nederlandse hitlijst en stond zelfs meerdere weken op nummer 1. Een halve eeuw later heeft de boodschap nog steeds niet aan kracht ingeboet.

Speciaal voor het 50-jarig jubileum van het legendarische lied wordt er een officiële Give Peace a Chance Herdenkingsmunt uitgegeven. De oplage van deze 99,99% puur zilveren munt is zeer strikt gelimiteerd. Er worden slechts 9999 exemplaren geslagen. Vanwege de vele muntverzamelaars én miljoenen John Lennon fans wereldwijd is de vraag waarschijnlijk groter dan het aanbod.

Wilt u de bijzondere Give Peace a Chance munt gegarandeerd bemachtigen? Klik dan hier om naar de Nederlandse bestelsite te gaan en uw exemplaar te reserveren.

Op de puur zilveren munt prijkt een iconische afbeelding van Yoko Ono en John Lennon. U kunt het gedetailleerde ontwerp goed zien op de foto’s op deze website. Dit ontwerp komt extra goed tot haar recht doordat de Herdenkingsmunt is geslagen in de hoogst mogelijke kwaliteit: Proof. Deze kwaliteit wordt bereikt door speciaal geprepareerde muntplaatjes een paar keer te slaan met speciale stempels.

Zoals u misschien weet, schreven John Lennon en Yoko Ono het protestlied tijdens hun bekende ‘Bed-In for Peace’ actie in een hotel in Montreal. Eén opname was genoeg om geschiedenis te schrijven. Muziekgeschiedenis, maar ook Canadese geschiedenis.

Daarom is de gloednieuwe Give Peace a Chance munt geslagen door de Koninklijke Canadese Munt. Onze muntexperts onderhouden uitstekende contacten met dit Canadese munthuis. Gelukkig maar. Want daardoor kan ik u nu de gelegenheid bieden om direct een exemplaar te reserveren.

De Give Peace a Chance munt is nu nog verkrijgbaar voor de officiële uitgifteprijs. Voor slechts € 149,- kunt u de puur zilveren Proof-munt bemachtigen. U kunt zich voorstellen dat de beschikbaarheid op de Nederlandse markt zeer beperkt zal zijn. De strikt gelimiteerde oplage wordt namelijk verdeeld over distributeurs overal ter wereld.

Overigens heeft de Koninklijke Canadese Munt een speciale John Lennon en Yoko Ono verpakking ontwikkeld. Bovendien wordt de Herdenkingsmunt geleverd in een hoogwaardige cassette. De munt is daardoor leuk om te krijgen, maar zeker ook om cadeau te geven.

De actie voor wereldvrede van John Lennon en Yoko Ono in het Queen Elizabeth Hotel in Montreal was hun tweede Bed-In. Enkele maanden eerder hield het kerserve bruidspaar dezelfde actie in het Hiltonhotel in Amsterdam. Daarbij brachten zij enkele dagen in bed door. Dagelijks waren journalisten van over de hele wereld welkom om een bezoek te brengen. Dit werd in maart nog door Hilton Amsterdam herdacht.

Ik wens u veel verzamelplezier met dit prachtige eerbetoon aan een iconisch moment uit de vorige eeuw.

Deze aanbieding is verlopen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief, bekijk het nieuwsoverzicht of houd onze Facebook-pagina in de gaten om op te hoogte te blijven van de nieuwste acties en aanbiedingen.

Deel het bericht