Laatste kans op de officiële Notre-Dame Restauratie-munt

(Leestijd: 2 - 3 minuten)
Laatste kans op de officiële Notre-Dame Restauratie-munt - Amsterdams MuntKantoor

Onlangs stuurde ik u een bericht over de zilveren Notre-Dame Herdenkingsmunt. Een flink deel van de opbrengst van deze officiële Franse 10 Euro munt wordt gedoneerd aan de wederopbouw van het UNESCO werelderfgoed. Mede daardoor was de vraag naar het bijzondere verzamelobject enorm. Precies zoals van tevoren werd verwacht.

De prachtige Herdenkingsmunt is zelfs al tijdens de voorintekening volledig uitverkocht bij de producent, Monnaie de Paris. Gelukkig konden wij nog op tijd enkele extra exemplaren verkrijgen. Klik daarom snel hier en bestel de zeldzame zilveren Notre-Dame munt voor slechts € 89,95.

Lees meer...

Eerste Man op de Maan munt 2019 in 24-karaat goud

(Leestijd: 2 - 3 minuten)
Eerste Man op de Maan munt 2019 in 24-karaat goud - Amsterdams MuntKantoor

"Een kleine stap voor de mens, een grote sprong voor de mensheid." Dat zijn de legendarische woorden die Neil Armstrong sprak op 21 juli 1969. De dag dat hij als eerste mens ooit een voet op de maan zette.

Binnenkort is het precies 50 jaar geleden dat dit historische moment plaatsvond. Het gouden jubileum van deze maanlanding wordt op zeer passende wijze geëerd. Er is namelijk een officiële 24-karaat gouden Herdenkingsmunt geslagen. Deze prachtige munt is geslagen in de allerhoogste kwaliteit.

Lees meer...

Speciaal voor Koningsdag: Het officiële Koningstientje!

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Speciaal voor Koningsdag: Het officiële Koningstientje - Amsterdams MuntKantoor

Morgen is het Koningsdag. Dé dag waarop Zijne Majesteit zijn verjaardag viert met de rest van Nederland. Heel het land kleurt rood-wit-blauw en oranje, miljoenen mensen gaan de straat op en overal staan lekkere hapjes en drankjes op tafel. Velen hebben naar deze dag uitgekeken.

Om alvast in de Koningsdag-stemming te komen, is er een speciale actie voor u opgezet. Tijdens deze tijdelijke actie kunt u het zeer schaarse Koningstientje in de Coincard bemachtigen. De officiële Nederlandse 10 Euro munt was al kort na uitgifte compleet uitverkocht. Echter hebben wij speciaal voor Koningsdag weer enkele exemplaren verkregen door terugkoop uit de markt.

Lees meer...

Een schitterende reactie op een schokkende gebeurtenis

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Een schitterende reactie op een schokkende gebeurtenis - Amsterdams MuntKantoor

Waarschijnlijk zal u over een paar jaar nog weten waar u was op de avond van 15 april 2019. De avond dat u hoorde dat één van de bekendste gebouwen van Parijs in de brand stond. Misschien wel van heel de wereld.

Ik heb het natuurlijk over de Notre-Dame. Veel mensen hebben geschokt naar de brand gekeken. Live, of via de televisie. Nu zoeken velen een manier om bij te dragen aan de wederopbouw. Daarom heeft het Franse munthuis Monnaie de Paris een officiële Notre-Dame Restauratie-munt geslagen.

Lees meer...

Bespaar bijna 60% op een eerbetoon aan onze voormalige vorstin

(Leestijd: 2 - 4 minuten)
Bespaar bijna 60% op een eerbetoon aan onze voormalige vorstin - Amsterdams MuntKantoor

Aan het einde van de maand is het zes jaar geleden dat Willem-Alexander werd gekroond tot onze Koning. Sinds deze troonswisseling is de waardering voor de Oranjes alleen maar toegenomen. De interesse in alles wat met ons Koningshuis te maken heeft, is daardoor gigantisch gegroeid.

Zo ook de interesse in de officiële Sterling zilveren Herdenkingsuitgiften ‘Oranje-Nassau door de eeuwen heen’. Daarom bied ik u vandaag graag de mogelijkheid om voordelig kennis te maken met deze begeerde Nederlandse uitgiften. Klik hier om naar het reserveringsformulier te gaan en uw kennismakingsaanbieding te bekijken.

Lees meer...

Langverwachte Vaticaanse BU Set 2019 nu beperkt verkrijgbaar

(Leestijd: 2 - 4 minuten)
Langverwachte Vaticaanse BU Set 2019 nu beperkt verkrijgbaar - Amsterdams MuntKantoor

U heeft vast wel eens gehoord dat de waarde van munten met de jaren enorm kan toenemen. Deze waardestijging is afhankelijk van vele factoren. De verkrijgbaarheid speelt echter vaak een rol. Des te zeldzamer een munt is, des te meer sommige verzamelaars bereid zijn ervoor te betalen.

Dat is één van de redenen dat Euromunten uit het Vaticaan zo gewild zijn. Deze wettige betaalmiddelen worden alleen in kleine aantallen geslagen. De Europese Centrale Bank hanteert een strikt beleid op het aantal Euromunten dat landen mogen uitgeven. Daardoor is de oplage voor kleine landen met weinig inwoners zeer beperkt.

Lees meer...

Ontdek de officiële Zuid-Afrikaanse Olifantmunt in .999 zilver

(Leestijd: 2 - 3 minuten)
Ontdek de officiële Zuid-Afrikaanse Olifantmunt in .999 zilver - Amsterdams MuntKantoor

Jaarlijks gaan talloze mensen op safari in Afrika in de hoop de ‘Big Five’ te spotten. Ook ik wilde deze imposante dieren altijd al in het wild zien. Toen ik jaren geleden voor het eerst op bezoek was bij de Zuid-Afrikaanse Munt, was ik gelukkig in de gelegenheid om een dag naar het Kruger Park te gaan.

Dat werkbezoek heeft dus blijvende herinneringen opgeleverd, maar ook een blijvende partnerschap. Daardoor kan ik u vandaag een hele bijzondere Herdenkingsmunt van de Zuid-Afrikaanse Munt aanbieden. Deze officiële Zuid-Afrikaanse Olifantmunt in 1 Ounce zilver kan voor u zijn voor slechts € 49,95.

Lees meer...

Koning Willem-Alexander verrichtte Ceremoniële Eerste Slag Luchtvaart Vijfje

(Leestijd: 2 - 3 minuten)
Koning Willem-Alexander verrichtte Ceremoniële Eerste Slag Luchtvaart Vijfje - Amsterdams MuntKantoor

Koning Willem-Alexander heeft gisteren de Ceremoniële Eerste Slag van het Luchtvaart Vijfje verricht. Zijne Majesteit de Koning sloeg de Nederlandse munt in het Eye Filmmuseum in Amsterdam. Onder meer de Staatssecretaris van Financiën was bij deze ceremonie aanwezig.

Bent u nog niet in de gelegenheid geweest om het Luchtvaart Vijfje te bestellen? Dan raad ik u aan om dat direct te doen. De munt is namelijk razend populair onder een brede groep verzamelaars. De officiële Prestige Set is daardoor al compleet uitverkocht. Klik dus snel hier en bestel uw Luchtvaart Vijfje nu deze nog verkrijgbaar is.

Lees meer...

Oostenrijkse 20 Euro Herdenkingsmunt in Sterling zilver

(Leestijd: 2 - 3 minuten)
Oostenrijkse 20 Euro munt 'De Droom om the Vliegen' in Sterling zilver - Amsterdams MuntKantoor

Als kind droomde ik ervan om te vliegen. Het verhaal over Icarus maakte toen veel indruk. Het was Icarus namelijk gelukt om te vliegen. Hij was van tevoren wel gewaarschuwd: "Vlieg niet te hoog, want dan kom je in aanraking met de zon en smelt de was van je vleugels en stort je neer in de diepte." Icarus werd echter overmoedig en vloog almaar hoger. Totdat hij zijn vleugels verloor en in de zee stortte die sindsdien de Ikarische Zee heet.

In zekere zin heb ik die ene kinderdroom verwezenlijkt. Voor mijn werk vlieg ik de hele wereld over. Zo was ik eerder dit jaar bij het muntenhuis van Oostenrijk. Daar kreeg ik een gloednieuwe zilveren Herdenkingsmunt te zien waarop ‘de droom om te vliegen’ heel gedetailleerd is afgebeeld.

Lees meer...

Start vandaag nog met de officiële World Money Collectie voor slechts € 9,95

(Leestijd: 2 - 4 minuten)
Start vandaag nog met de officiële World Money Collectie voor € 9,95 | Amsterdams MuntKantoor

Wanneer ik in een land kom waar ik nog nooit ben geweest, ben ik altijd benieuwd hoe de munteenheid eruitziet. Landen waarvan je het misschien niet verwacht gebruiken soms zeer mooie munten. Ook kunnen buurlanden de meeste uiteenlopende munten hebben. Echter zitten er juist interessante, onopvallende en toevallige overeenkomsten tussen de valuta van verafgelegen continenten.

Tegen deze achtergrond is de internationaal gewilde World Money Collectie ontstaan. Door deze collectie kunt u eenvoudig complete sets met originele munten van landen over de hele wereld verzamelen. Ter kennismaking bied ik u graag de officiële Filipijnse Peso set aan voor slechts € 9,95 (later € 19,90). Klik hier om uw kennismakingsaanbod te bekijken.

Lees meer...

Heeft u uw officiële Luchtvaart Vijfje al besteld?

(Leestijd: 2 - 4 minuten)
Heeft u uw officiële Luchtvaart Vijfje al besteld? | Amsterdams MuntKantoor

Ongeveer anderhalve week geleden stuurde ik u een bericht over de nieuwste Nederlandse herdenkingsmunt: het officiële Luchtvaart Vijfje. Bent u nog niet in de gelegenheid geweest om dit wettige betaalmiddel te reserveren? Dan raad ik u aan dat vandaag nog te doen. Op moment van schrijven zijn alle versies van de munt nog verkrijgbaar, maar dat is waarschijnlijk niet lang meer het geval.

Er is vooral veel vraag naar de strikt gelimiteerde Luchtvaart Prestige Set. Van deze luxe muntset zijn slechts 200 stuks uitgegeven. Daarom is de schaarse set zelfs al compleet uitverkocht bij de meeste handelaren. Wij hebben ook nog maar vier exemplaren beschikbaar. Klik dus snel hier om een officiële Luchtvaart Prestige Set te bestellen.

Lees meer...

Bewonder de Sprookjes van Andersen op 1 KG zilver

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Bewonder de Sprookjes van Andersen op 1 KG zilver - Amsterdams MuntKantoor

Eén van onze experts kwam onlangs een hele bijzondere munt tegen bij een buitenlandse munthandelaar. Deze herdenkingsmunt zal bij veel mensen herinneringen oproepen. De officiële 100 Dollar munt is namelijk gewijd aan de beroemde sprookjesschrijver Hans Christian Andersen.

Het is een zeer exclusieve munt uit 2018. Er zijn namelijk slechts 300 exemplaren voor álle muntverzamelaars en sprookjesfans wereldwijd. Gelukkig had de handelaar een paar exemplaren die wij konden overnemen. Klik daarom hier om naar de website te gaan waar u uw H.C. Andersen herdenkingsmunt kunt afroepen.

Lees meer...
Pagina 1 van 9