Blijf op de hoogte

Bekijk al onze nieuwsbrieven en nieuwsberichten

Officiële Zuid-Afrikaanse Luipaardmunt in .999 zilver

(Leestijd: 1 minuut)

Jaarlijks gaan talloze mensen op safari in Afrika in de hoop de ‘Big Five’ te spotten. Ook ik wilde deze imposante dieren altijd al in het wild zien. Toen ik jaren geleden voor het eerst op bezoek was bij de Zuid-Afrikaanse Munt, was ik gelukkig in de gelegenheid om een dag naar het Kruger Park te gaan.

Dat werkbezoek heeft dus blijvende herinneringen opgeleverd, maar ook een blijvende partnerschap. Hierdoor kan ik u een hele bijzondere Herdenkingsmunt aanbieden die pas onlangs is geslagen. Deze officiële Zuid-Afrikaanse Luipaardmunt van 1 Troy Ounce puur zilver ligt namelijk voor u klaar.

Ik raad u echter wel aan om er snel bij te zijn. De interesse in eerdere munten waarop één van de Grote Vijf van Zuid-Afrika was afgebeeld, was overweldigend. Veel groter zelfs dan het aanbod. Klik daarom hier om naar uw persoonlijke bestelformulier te gaan en uw Luipaardmunt af te roepen.

Zoals u op de afbeelding kunt zien, is de munt verpakt in een luxe verzamelverpakking. Deze blisterverpakking kan worden opengevouwen waardoor de munt aan beide zijden te bekijken is. Bovendien bevat de blister veel interessante informatie over de Big Five en over luipaarden in het bijzonder.

De officiële verpakking functioneert tevens als een hoogwaardig Certificaat van Eigendom. Op de achterzijde vindt u alle numismatische gegevens van deze Herdenkingsmunt in Brilliant Uncirculated kwaliteit. Zo heeft de munt een nominale waarde van 5 Rand en is deze vervaardigd van puur (999/1000) zilver.

De term Big Five is ontstaan in de 19e eeuw in de jachtwereld. De vijf dieren die tot de Big Five behoren zijn de buffel, de leeuw, de luipaard, de neushoorn en de olifant. Zij stonden toen bekend als de meest gevaarlijke dieren om op te jagen op het Afrikaanse continent. Voor de meeste mensen heeft de term vandaag de dag gelukkig een andere betekenis. Nu wordt het geassocieerd met het spotten van de dieren tijdens een wildsafari.

Overigens, wist u dat er inmiddels ook een Europese Big Five is? Deze dieren zijn benoemd door de International Union for Conservation of Nature. Volgens de organisatie zijn de vijf machtigste en krachtigste dieren van ons continent de veelvraat, bruine beer, wolf, lynx en wisent.

Ik wens u heel veel plezier met uw schitterende Herdenkingsmunt.

Deel het bericht

"Goed verzorgd, en snel geleverd!"

Veel tevreden verzamelaars gingen u voor
R

Google Reviews R. Coret

Een goede site voor muntenverzamelaars zoals ik. Ze werken hard aan een goede levering, zijn vaak de eerste met leuke en informatieve munten. Snelle levering en in een goede verpakking.

D

Google Reviews D. Kortbeek

De informatievoorziening was uitgebreid en helder. Het maken van keuzes waar daardoor makkelijk. De betaling ging vlot en de levering was keurig binnen het aangegeven tijdvlak. Dat het resultaat schitterend is was ook zeker verwacht. Complimenten !

F

Google Reviews F. Rijnenberg

Zeer verrast door de uitzonderlijke fraaie afwerking en de goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Wij werken samen met erkende munthuizen wereldwijd

  • Royal Canadian Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Monnaie de Paris - Amsterdams MuntKantoor
  • Perth Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Münze Österreich - Amsterdams MuntKantoor
  • United States Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • South African Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Finland - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Poland - Amsterdams MuntKantoor
  • The Singapore Minth - Amsterdams MuntKantoor
  • Royal Australian Mint - Amsterdams MuntKantoor