Blijf op de hoogte

Bekijk al onze nieuwsbrieven en nieuwsberichten

Uitverkocht in Engeland: Schaarse Kroningsmunt nu verkrijgbaar!

(Leestijd: 1 minuut)

Sinds de troonswisseling in het Verenigd Koninkrijk heeft u via deze nieuwsbrief meerdere bijzondere munten ter ere van het Britse Koningshuis kunnen bemachtigen. Zoals de eerste officiële Ponden met het portret van Koning Charles III. De gloednieuwe gouden munt die u vandaag kunt reserveren, echter, is misschien wel de meest unieke munt tot nu toe.

Het is immers de allereerste Sovereign met het gekroonde muntportret van de nieuwe vorst. Dit muntportret wordt alleen gebruikt voor de meest historische Koninklijke gebeurtenissen. Zo is deze officiële gouden Sovereign in Proof-kwaliteit geslagen voor de Kroning van Koning Charles III.

De waardevolle Kroningsmunt is pas vorige maand uitgegeven. Door de extreem grote vraag is de Sovereign echter al volledig uitverkocht bij de Britse Koninklijke Munt. Hierdoor heb ik slechts 29 exemplaren naar Nederland kunnen halen. Klik snel hier en bestel de gewilde munt vandaag nog.

De gouden Sovereign uit het Verenigd Koninkrijk is één van de oudste, bekendste en meest historische beleggingsmunten ter wereld. De Sovereign die wij vandaag de dag kennen, van 22-Karaat goud, werd voor het eerst geslagen in 1817. Maar in de eeuwen daarvoor werden er ook al munten met dezelfde naam uitgegeven. Vul dus vandaag nog uw reserveringsformulier in en bemachtig een waardevol stuk geschiedenis.

Over geschiedenis gesproken, wist u dat de iconische munt de levens van vele Britse soldaten en spionnen heeft gered? De Sovereign was namelijk onderdeel van hun overlevingspakket. Aangezien de gouden munt een waardevast en universeel ruilmiddel was, konden gevangengenomen soldaten zich ermee vrijkopen.

Ook in de vorige eeuw werd de Sovereign op die manier gebruikt. In de aanloop naar de Golfoorlog in 1991 bijvoorbeeld kocht het Britse Ministerie van Defensie 60.000 Sovereigns bij de Bank van England. Strijdkrachten van de Royal Air Force kregen per persoon, als onderdeel van het noodpakket, 20 munten die zij vastmaakten aan de binnenkant van hun kleding.

Helaas heb ik geen 60.000 Sovereigns tot mijn beschikking. Daarom adviseer ik u om vandaag nog uw reserveringsformulier in te vullen. U ontvangt uw waardevolle Sovereign dan in een luxe houten presentatiecassette, compleet met het genummerde Certificaat van Echtheid. Naar verwachting vindt de levering plaats na 27 juni.

Ik wens u veel plezier met uw schaarse Sovereign in Proof-kwaliteit.

Deel het bericht

"Goed verzorgd, en snel geleverd!"

Veel tevreden verzamelaars gingen u voor
R

Google Reviews R. Coret

Een goede site voor muntenverzamelaars zoals ik. Ze werken hard aan een goede levering, zijn vaak de eerste met leuke en informatieve munten. Snelle levering en in een goede verpakking.

D

Google Reviews D. Kortbeek

De informatievoorziening was uitgebreid en helder. Het maken van keuzes waar daardoor makkelijk. De betaling ging vlot en de levering was keurig binnen het aangegeven tijdvlak. Dat het resultaat schitterend is was ook zeker verwacht. Complimenten !

F

Google Reviews F. Rijnenberg

Zeer verrast door de uitzonderlijke fraaie afwerking en de goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Wij werken samen met erkende munthuizen wereldwijd

  • Royal Canadian Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Monnaie de Paris - Amsterdams MuntKantoor
  • Perth Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Münze Österreich - Amsterdams MuntKantoor
  • United States Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • South African Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Finland - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Poland - Amsterdams MuntKantoor
  • The Singapore Minth - Amsterdams MuntKantoor
  • Royal Australian Mint - Amsterdams MuntKantoor