Blijf op de hoogte

Bekijk al onze nieuwsbrieven en nieuwsberichten

Bemachtig een unieke 10 Euro ter ere van Albert I van Monaco

(Leestijd: 1 minuut)

Zoals u misschien wel heeft gezien, heeft Max Verstappen vorige week met grote overmacht de Grand Prix van Monaco gewonnen. Na de zege moest ik opeens denken aan deze bijzondere zilveren 10 Euro uit Frankrijk. Een heel speciaal muntstuk, dat ik nog niet eerder aan u had voorgesteld.

Daarom heb ik dinsdag contact opgenomen met de munt-uitgevende instantie van het land, Monnaie de Paris. Wat bleek echter? De munt was al bijna uitverkocht. Maar dankzij onze uitstekende relatie met het Franse munthuis heb ik toch een aantal exemplaren verkregen voor de Nederlandse markt.

Het zijn helaas minder exemplaren dan ik had gehoopt. De belangstelling in zilveren Franse 10 en 20 Euro’s is immers altijd enorm. Vaak groter dan het aanbod. Indien u interesse in de munt heeft, adviseer ik u om dat snel aan mij door te geven. Klik dus hier om direct naar de webwinkel te gaan en uw munt te bestellen.

Uw herdenkingsmunt in Proof-kwaliteit is geslagen voor de honderdste sterfdag van Albert I van Monaco. Monnaie de Paris heeft de puur zilveren munt vervaardigd volgens een speciaal procedé genaamd ‘Free Striking’. Deze vrije slag geeft de munten een antiek uiterlijk en, wat misschien nog wel belangrijker is, zorg ervoor dat elk exemplaar uniek is.

De bijzondere munt is onderdeel van de muntenserie waarmee personen worden geëerd die van betekenis zijn geweest voor de geschiedenis van de mensheid. Albert I werd geboren in 1848 te Parijs en was van 1889 tot zijn overlijden in 1922 vorst van Monaco. Als jonge man was hij echter in dienst bij de Spaanse marine en later diende hij bij de Franse marine.

Rond die tijd kreeg Prins Albert interesse in de wetenschap der oceanografie. Een toen nog vrij jonge wetenschap. Na enkele jaren van onderzoek ontwikkelde hij verschillende meetinstrumenten, onderzoekstechnieken en kaarten. Ook stichtte hij in zowel Parijs als Monaco een Oceanografisch Instituut, richtte hij een instituut voor paleontologie op en was hij medeoprichter van een internationaal instituut voor vrede.

Albert I werd voor zijn wetenschappelijke werk wereldwijd onderscheiden en erkend. Nu is daar een buitengewone Numismatische onderscheiding bijgekomen. Uw munt wordt geleverd met de luxe verzamelcassette en het Certificaat van Echtheid van het Franse munthuis. Dit certificaat garandeert u dat u 1 van de slechts 2.000 exemplaren in Proof-kwaliteit in uw bezit heeft.

Ik wens u heel veel plezier met deze bijzondere Franse Herdenkingsmunt.

Deel het bericht

"Goed verzorgd, en snel geleverd!"

Veel tevreden verzamelaars gingen u voor
R

Google Reviews R. Coret

Een goede site voor muntenverzamelaars zoals ik. Ze werken hard aan een goede levering, zijn vaak de eerste met leuke en informatieve munten. Snelle levering en in een goede verpakking.

D

Google Reviews D. Kortbeek

De informatievoorziening was uitgebreid en helder. Het maken van keuzes waar daardoor makkelijk. De betaling ging vlot en de levering was keurig binnen het aangegeven tijdvlak. Dat het resultaat schitterend is was ook zeker verwacht. Complimenten !

F

Google Reviews F. Rijnenberg

Zeer verrast door de uitzonderlijke fraaie afwerking en de goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Wij werken samen met erkende munthuizen wereldwijd

  • Royal Canadian Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Monnaie de Paris - Amsterdams MuntKantoor
  • Perth Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Münze Österreich - Amsterdams MuntKantoor
  • United States Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • South African Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Finland - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Poland - Amsterdams MuntKantoor
  • The Singapore Minth - Amsterdams MuntKantoor
  • Royal Australian Mint - Amsterdams MuntKantoor