Blijf op de hoogte

Bekijk al onze nieuwsbrieven en nieuwsberichten

Primeur in Nederland! Waardevolle Franse 0,5 Kilomunt

(Leestijd: 1 minuut)

Ik ben verheugd dat ik u vandaag een wel heel bijzondere munt uit Frankrijk kan aanbieden. Deze officiële 250 Euro Herdenkingsmunt van 0,5 Kilogram zilver is een schitterend eerbetoon aan één van de wereldberoemde meesterwerken van de Franse schilder Claude Monet: De Waterlelievijver.

Dankzij de speciale rechthoekige vorm, de grote hoeveelheid zilver en het gekleurde ontwerp is de munt een prachtige toevoeging aan elke verzameling. Echter, de oplage is strikt gelimiteerd tot slechts 300 exemplaren wereldwijd. De vraag heeft het aanbod dan ook ruim overstegen. Het unieke Franse betaalmiddel is al volledig uitverkocht bij de Monnaie de Paris.

Gelukkig hebben wij op tijd 11 exemplaren verkregen voor de Nederlandse markt. Vanwege deze beperkte beschikbaarheid wordt u wel geadviseerd om niet te lang te wachten met uw reservering. Klik daarom hier en bestel uw munt voor de officiële uitgifteprijs.

"De Waterlelievijver met de Japanse brug" is gemaakt in 1899. In die tijd maakte Claude Monet meerdere gerenommeerde schilderijen van waterlelies. De schilder woonde toen in Giverny en had een kleurrijke tuin met een waterlelievijver bij zijn atelier laten maken. Speciaal voor deze vijver kocht Monet exotische planten in diverse kleuren. Door verschillende bloemkleuren te combineren, leek het alsof er een levendige gloed uit het water kwam.

Het wereldberoemde schilderij is zeer gedetailleerd en in levensechte kleuren op de voorzijde van de munt weergegeven. De naam van het werk, de naam van de kunstenaar en het jaartal 2022 zijn onderaan het schilderij gegraveerd.

De keerzijde is gemeenschappelijk voor alle munten uit de gerenommeerde serie genaamd "Meesterwerken van het Museum". Het toont verschillende aanzichten van vele grote Franse musea. Linksboven bijvoorbeeld kunt u het Musée d’Orsay zien, te herkennen aan de klok. Daarnaast is de voorgevel van het Louvre afgebeeld. Naast verschillende andere musea is op deze zijde ook de nominale waarde van wel 250 Euro en het land van uitgifte gegraveerd.

Wanneer u munten verzamelt, wilt u natuurlijk zekerheid. Over de kwaliteit, de oplage en de authenticiteit bijvoorbeeld. Uw munt wordt dan ook geleverd met het officiële Garantiecertificaat. Dit certificaat bevat alle numismatische specificaties. Ook ontvangt u de luxe muntcassette van het Franse munthuis. Deze hoogwaardige cassette is speciaal ontwikkeld en zorgt ervoor dat u uw Monet-munt optimaal kunt bewaren en presenteren.

Ik wens u heel veel plezier met deze waardevolle Franse Herdenkingsmunt.

Deel het bericht

"Goed verzorgd, en snel geleverd!"

Veel tevreden verzamelaars gingen u voor
R

Google Reviews R. Coret

Een goede site voor muntenverzamelaars zoals ik. Ze werken hard aan een goede levering, zijn vaak de eerste met leuke en informatieve munten. Snelle levering en in een goede verpakking.

D

Google Reviews D. Kortbeek

De informatievoorziening was uitgebreid en helder. Het maken van keuzes waar daardoor makkelijk. De betaling ging vlot en de levering was keurig binnen het aangegeven tijdvlak. Dat het resultaat schitterend is was ook zeker verwacht. Complimenten !

F

Google Reviews F. Rijnenberg

Zeer verrast door de uitzonderlijke fraaie afwerking en de goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Wij werken samen met erkende munthuizen wereldwijd

  • Royal Canadian Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Monnaie de Paris - Amsterdams MuntKantoor
  • Perth Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Münze Österreich - Amsterdams MuntKantoor
  • United States Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • South African Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Finland - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Poland - Amsterdams MuntKantoor
  • The Singapore Minth - Amsterdams MuntKantoor
  • Royal Australian Mint - Amsterdams MuntKantoor