Blijf op de hoogte

Bekijk al onze nieuwsbrieven en nieuwsberichten

Een waardevol eerbetoon aan Koningin Elizabeth II

(Leestijd: 1 minuut)

Donderdag werd de wereld geschokt door het overlijden van de Koningin Elizabeth II. Ook de muntenwereld. Het iconische portret van de Britse vorstin is immers zeventig jaar lang op al het muntgeld van het Verenigd Koninkrijk en diverse andere landen geslagen. Nu wordt dat het portret van Koning Charles III.

Daarom bieden wij u vandaag graag de kans om een uniek gouden aandenken aan Koningin Elizabeth te bemachtigen. Deze exclusieve uitvoering van de meest iconische munt van Engeland is speciaal geslagen op de verjaardag van de koningin en heeft een extra gelimiteerde oplage.

Door de enorme vraag was de waardevolle Sovereign zeer snel uitverkocht bij de Britse Koninklijke Munt. Eén van onze experts kon deze week echter 13 munten overnemen van een bevriende handelaar. Mis deze kans dus niet en klik snel hier om naar uw reserveringsformulier te gaan.

Wist u dat Britse soldaten en spionnen vroeger niet zonder Sovereigns op pad gingen? En dat daarmee levens zijn gered? De Sovereign was namelijk onderdeel van het overlevingspakket. Aangezien de gouden munt een waardevast en universeel ruilmiddel was, konden zij de Sovereign gebruiken om zich vrijkopen als zij gepakt zouden worden.

Dat gold in de Tweede Wereldoorlog, maar ook daarna nog. In de aanloop naar de Golfoorlog in 1991 bijvoorbeeld kocht het Britse Ministerie van Defensie 60.000 gouden Sovereigns bij de Bank of England. Strijdkrachten van de Royal Air Force kregen per persoon, als onderdeel van het noodpakket, 20 munten die zij vastmaakten aan de binnenkant van hun kleding.

De gouden Sovereign is één van de oudste, bekendste en meest historische beleggingsmunten ter wereld. De Sovereign zoals wij die nu kennen, van 22-Karaats goud, werd voor het eerst in 1817 geslagen. In de eeuwen daarvoor werden er echter ook al munten met dezelfde naam uitgegeven. Vul daarom vandaag nog uw reserveringsformulier in en bemachtig een stuk geschiedenis.

U ontvangt de waardevolle Sovereign in de bijbehorende luxe presentatiecassette van de Britse Koninklijke Munt. Deze is tevens voorzien van het officiële genummerde Certificaat van Echtheid. Hieruit blijkt dat u 1 van de slechts 1.195 exemplaren ter wereld heeft bemachtigd.

Ik wens u veel plezier met dit gouden aandenken aan Koningin Elizabeth II.

Deel het bericht

"Goed verzorgd, en snel geleverd!"

Veel tevreden verzamelaars gingen u voor
R

Google Reviews R. Coret

Een goede site voor muntenverzamelaars zoals ik. Ze werken hard aan een goede levering, zijn vaak de eerste met leuke en informatieve munten. Snelle levering en in een goede verpakking.

D

Google Reviews D. Kortbeek

De informatievoorziening was uitgebreid en helder. Het maken van keuzes waar daardoor makkelijk. De betaling ging vlot en de levering was keurig binnen het aangegeven tijdvlak. Dat het resultaat schitterend is was ook zeker verwacht. Complimenten !

F

Google Reviews F. Rijnenberg

Zeer verrast door de uitzonderlijke fraaie afwerking en de goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Wij werken samen met erkende munthuizen wereldwijd

  • Royal Canadian Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Monnaie de Paris - Amsterdams MuntKantoor
  • Perth Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Münze Österreich - Amsterdams MuntKantoor
  • United States Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • South African Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Finland - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Poland - Amsterdams MuntKantoor
  • The Singapore Minth - Amsterdams MuntKantoor
  • Royal Australian Mint - Amsterdams MuntKantoor