Schitterende Maltese 10 Euro in Sterling Zilver tijdelijk beschikbaar

(Leestijd: 1 minuut)

Van de week kreeg één van onze muntexperts een buitenkans. Een bevriende Belgische handelaar had deze schaarse officiële 10 Euro Herdenkingsmunt bemachtigd door terugkoop uit de markt. Hoewel zij de meeste exemplaren voor haar klanten bewaarde, kreeg onze expert de mogelijkheid om een aantal munten over te nemen.

Hierdoor zijn wij nu in de gelegenheid om ook u een buitenkans te bieden. U kunt de munt uit Malta, geslagen in schitterend Sterling zilver en in de hoogste muntkwaliteit, nu aan uw verzameling toevoegen.

De munt die wij vorige week aanboden was helaas na een dag uitverkocht. Hierdoor hebben diverse verzamelaars geen exemplaar kunnen bemachtigen. Zorg dat u dit nu niet overkomt en klik hier om rechtstreeks naar uw bestelformulier te gaan.

De munt is gewijd aan de Auberge d’Italie in Malta. Dit belangrijke bouwwerk uit de zestiende eeuw staat in de stad Valletta en wordt sinds 2018 gebruikt om de collectie van het Nationaal Museum voor Fijne Kunsten tentoon te stellen. Vroeger werd het echter gebruikt om ridders van de Orde van Sint-Jan te huisvesten.

Ridders met dezelfde nationaliteit, of om precies te zijn uit dezelfde taalgroep, werden gehuisvest in een eigen ‘auberge’. In Valletta zijn zeven van dit soort herbergen te vinden. Zoals de naam doet vermoeden, is de Auberge d’Italie gebouwd voor de Italiaanse ridders.

Doordat de Maltese 10 Euro is geslagen in Proof-kwaliteit, is de gedetailleerde muntafbeelding van het bouwwerk gematteerd zichtbaar op de hoog-spiegelende achtergrond. Het spiegelende oppervlak wordt versterkt door het glanzende Sterling zilver waarvan de munt is vervaardigd.

Deze hoge kwaliteit is gewaarborgd door de beschermende muntcapsule waarin de munt is bewaard. Maar natuurlijk is de kwaliteit van de exemplaren die wij nu ter beschikking hebben ook gecontroleerd door een ervaren muntexpert. Voor slechts € 69,96 ontvangt u een prachtige verrijking van uw verzameling.

Ik wens u heel veel plezier met deze officiële 10 Euro verzamelaarsmunt uit Malta.

Deel het bericht