Unieke munt van Sterling zilver & Nordic Gold

(Leestijd: 1 minuut)

Zoals u weet, doen onze experts elke week hun best om u te voorzien van een bijzondere munt waarmee u uw verzameling kunt verrijken. Ik ben blij te kunnen melden dat het weer is gelukt. Het wettige betaalmiddel uit Luxemburg dat u kunt reserveren heeft een ring van schitterend Sterling zilver met in het midden een kern van Nordic Gold. Deze combinatie ziet u niet vaak!

Op uw nieuwe munt is de Europese Boomkikker afgebeeld. Deze diersoort was bijna uitgestorven in Nederland, maar gelukkig gaat het nu iets beters met de boomkikker. Indien u meer wilt weten, lees dan vooral de representatieve blisterverpakking waarin de munt wordt geleverd.

Helaas heeft onze klantenservice vorige maand meerdere malen verzamelaars teleur moeten stellen. Zij reageerden te laat, waardoor de aangeboden munten al waren uitverkocht. De beschikbaarheid van deze unieke Luxemburgse 5 Euro is helaas ook beperkt. Zorg dat u op tijd bent en vul snel hier uw formulier in.

De Hyla arborea komt in een groot deel van Europa voor. Toch ging het niet overal even goed met de populatie, zoals in Nederland bijvoorbeeld. Door veel beschermende maatregelen is het aantal boomkikkers inmiddels toegenomen, maar het heeft in ons land nog wel de beschermingsstatus ‘bedreigd’.

Het dier, en een klein deel van de leefomgeving, is met veel finesse afgebeeld op de 5 Euro die u nu kunt reserveren. Doordat de munt is geslagen in de hoogst mogelijke verzamelkwaliteit, kunt u de details extra goed aanschouwen. Vanwege het exotische uiterlijk wordt de Europese Boomkikker door diverse organisaties als icoon gebruikt voor diersoorten die bijna waren uitgestorven in Nederland.

Ik wens u veel plezier toe met deze officiële Luxemburgse Herdenkingsmunt.

Deel het bericht