Gloednieuw en nu al uitverkocht bij de Franse Munt

(Leestijd: 1 minuut)

Bent u bekend met de fabel over de schildpad en de haas? Het originele verhaal is geschreven in het Oude Griekenland, net zoals veel andere fabels. Maar ook na de Oudheid is de traditie doorgezet. Zo heeft de beroemde Fransman Jean de la Fontaine er ruim tweehonderd geschreven in de 17e eeuw.

Ter ere van de 400ste geboortedag van De la Fontaine heeft Frankrijk onlangs deze schitterende zilveren 10 Euro Herdenkingsmunt uitgegeven. Door de zeer beperkte oplage van slechts 3.000 exemplaren en de extreem grote vraag, is de munt al compleet uitverkocht bij de muntuitgevende instantie van het land.

Gelukkig heeft één van onze numismaten net op tijd een aantal exemplaren van de gewilde munt in de hoogste kwaliteit verkregen. Wilt u deze aan uw verzameling toevoegen? Dan adviseer ik snel te reageren, want er zijn slechts 26 exemplaren beschikbaar! Klik nu hier en bestel direct online.

De puur (99,9%) zilveren munt is geslagen door Monnaie de Paris. Zoals kenmerkend is voor munten van dit munthuis, heeft het eerbetoon aan Jean de la Fontaine een prachtig ontwerp met zeer veel details. Juist vanwege dit oog voor detail zijn Franse munten geliefd en mogen wij vaak een groot aantal reserveringen in ontvangst nemen.

Tot de bekendste werken van Jean de la Fontaine behoren ‘De krekel en de mier’, ‘De raaf en de vos’ en zijn versie van het klassieke fabeltje ‘De haas en de schildpad’. Onder andere deze fabels zijn op een bijzondere wijze afgebeeld op uw nieuwe officiële 10 Euro Herdenkingsmunt.

Zo bevat de munt, naast een verfijnd portret van Jean de la Fontaine, gedetailleerde afbeeldingen van de dieren die in zijn fabels voorkomen. Door de hoogste mogelijke verzamelkwaliteit waarin de munt geslagen is, komt dit ontwerp extra goed tot zijn recht. Op de andere zijde ziet u enkele bekende zinnen van schrijvers, evenals de nominale waarde en de letters van de Franse Republiek. Beide zijdes van de munt kunt u beter bekijken op deze pagina.

Ik wens u veel plezier toe met deze nieuwe Franse Herdenkingsmunt.

Deel het bericht