Speciale vierkante 5 Euro nu beperkt verkrijgbaar

(Leestijd: 1 minuut)

Dankzij uw aanmelding voor de nieuwsbrief kunt u regelmatig speciale munten bemachtigen. Variërend van de Kleinste Gouden Munten ter wereld tot enorme zilveren munten van wel 1,5 kilo. Het is echter al een hele poos geleden dat wij u een munt in deze vorm konden aanbieden.

De officiële vierkante 5 Euro Herdenkingsmunt is uitgegeven door Letland, geslagen in Zwitserland en nu verkrijgbaar in Nederland. Uiteraard wordt de unieke munt geleverd met het officiële Certificaat van Echtheid, waaruit blijkt dat u een authentiek exemplaar heeft bemachtigd.

De oplage is echter gelimiteerd tot slechts 7.000 exemplaren wereldwijd. Hierdoor is er maar een fractie beschikbaar op de Nederlandse markt. Wilt u de schaarse munt aan uw verzameling toevoegen? Aarzel dan niet en klik snel hier om naar uw reserveringsformulier te gaan.

Letland heeft de munt uitgegeven ter herdenking van het Slot van Riga. Dit kasteel in het centrum van Riga, de hoofdstad van het land, is gesticht in 1330. Sindsdien heeft het diverse veranderingen ondergaan. Zo is het tussen 1497 en 1515 grondig gerenoveerd, waardoor dat tweede jaartal op de munt is afgebeeld. In de eeuwen daarna is het Slot van Riga overigens verder uitgebreid en ook opnieuw gerenoveerd.

Het speciale Letse betaalmiddel is geslagen in de hoogst mogelijke kwaliteit. Hierdoor is het Slot van Riga, dat gematteerd op de themazijde van de munt is afgebeeld, duidelijk zichtbaar op de hoog-spiegelende achtergrond. Datzelfde geldt ook voor de rand van de vierkante munt. U kunt dit goed zien op de tweede foto op deze pagina, waarbij de munt in de cassette is gefotografeerd.

Ik wens u veel plezier met deze bijzondere Herdenkingsmunt uit Letland.

Deel het bericht